Införd:
11/12/2012 08:54 AM

Nytt samarbetsavtal med kinesiskt universitet

Zhejiang University of Technology

Fredagen den 9 november skrevs ett unikt avtal mellan BTH och Zhejiang University of Technology, ZUT. Avtalet innebär att BTH får i uppdrag att hålla 10 kurser i ämnet programvaruteknik vid ZUT. Kurserna ges på plats i Hangzhou, Kina.

Undertecknande av avtal

Avtalet skrevs under av rektor Ursula Hass, BTH och Mei Xin-lin, Chairman of University Affairs Committee, ZUT.

Zhejiang University of Technology (ZUT) grundades 1953 och ligger i Hangzhou, en historisk stad i ett område i snabb utveckling i Kina, cirka 15 mil ifrån Shanghai. ZUT har etablerat samarbeten med mer än 50 universitet i bland annat USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Japan, Belgien, Australien, Ryssland, Sydkorea, Nederländerna, Sverige och Österrike. Samarbetet med BTH startade 2006. Sedan dess har BTH och ZUT besökt varandra ett tiotal gånger.

ZUT, som har ingenjörsutbildningar inom BTH:s profilområden men även utbildning inom exempelvis humaniora, juridik, jordbruk, filosofi och ekonomi, har idag cirka 30 000 helårsstudenter. För närvarande studerar mer än 800 internationella studenter från flera olika länder vid ZUT. Universitetet har 3 200 anställda. Ett tjugotal studenter från ZUT har läst på BTH:s olika masterprogram och ett tiotal lärare har ingått i lärarutbytesprogram. Den första doktoranden från ZUT är på plats på BTH sedan ett drygt år tillbaka.

BTH:s uppdrag startar hösten 2013 då två kurser ges på plats i Kina. Året därpå ges sju kurser och 2015, då samarbetet är fullt utbyggt, kommer BTH att ge 10 kurser på plats i Kina.

ZUT har valt BTH som samarbetspartner baserat på den ranking och den kvalitet som BTH har inom området programvaruteknik. BTH rankas sexa i världen inom system- och programvaruteknik.

Intervju från radion
12,30 minuter in i sändningen finns intervjuer med Ursula Hass och Conny Johansson

BTH och ZUT

Källa:
Marknadsavdelningen

Redigera
Share Dela