Införd:
06/15/2012 08:29 AM

Utvecklingsmässa på BTH

 Mingel på utvecklingsmässa

Samarbete med näringslivet ger intressanta examensarbeten!

Under tisdagen den 12 juni pågick en utvecklingsmässa på BTH. Studenter på programmet Utvecklingsingenjör i maskinteknik visade upp vad deras examensarbeten i nära samarbete med näringslivet har resulterat i.

Under det tredje året av utbildningen Utvecklingsingenjör i maskinteknik lär sig studenterna att utveckla produkter i en industriell organisation. Metoden kallas integrerad produktutveckling och bygger på att man under utvecklingsarbetets gång samverkar med företagets konstruktions-, marknads-, produktions- och service- avdelningar för att komma fram till den produkt som efterfrågas av kunderna.

Under examensarbetet arbetar studenterna med utveckling av en produkt från idéstadiet fram till ett underlag för prototyptillverkning. Arbetet genomförs tillsammans med ett företag och studenterna får prova olika arbetsroller - de arbetar som projektledare, konstruktörer och beräkningsingenjörer.

- Detta närande samarbete mellan studenter och företag ger arbete åt studenter och produktutveckling åt företagen, säger Mats Walter, universitetslektor vid Sektionen för ingenjörsvetenskap och examinator på kursen.

Projekten har genomförts i samarbete med: Roxtec, Eurolans, Landstinget, Semcon och Tetra Pak.

Läs mer

Källa:
Sektionen för ingenjörsvetenskap

Redigera
Share Dela