Införd:
04/25/2012 11:06 AM

Nätverksträffar samlar studenter och företag

Besökare på nätverksträff

Det finns mycket att vinna på ett utbyte mellan studenter och näringsliv och det finns ett stort intresse och behov av att hitta mötespunkter för att länka samman dem.
Med den
utgångspunkten arrangerades det en första nätverksträff på BTH och den här gången med fokus på datavetenskap.

Det här är en riktad insats för att studenter och näringsliv som verkar inom samma område ska få en chans att träffas och presentera sig för varandra och tillsammans hitta gemensamma projekt, examensarbeten och möjlighet till rekrytering i form av såväl sommarjobb som arbete efter studierna. Totalt kom ca 130 studenter till nätverksträffen den 19 april för att träffa Logica, SoftHouse, Capgemini, HiQ och GTECH G2.

Upplägget

Upplägget var enkelt; korta presentationer av studenter från de magisterprogram som var representerade. Därefter fick företagen 10 minuter att presentera sin verksamhet och vad de kan erbjuda studenterna. Sen följde fika och mingel. Tanken med träffen är att ge möjlighet att mötas i en mindre konstellation och ”matcha” studenter med utbildningar som passar företagen och vice versa och få möjlighet att presentera sig för varandra.

Intresserade studenter

Mot slutet av träffen kunde det konstateras att det var en lyckad satsning. Företagsrepresentanterna hade fått prata sig hesa, tack vare det stora antal studenter som visade intresse av deras respektive verksamheter. Studenterna lämnade lokalen med ett leende på läpparna.

Cecilia Appelgren och Jan BjörkmanCareercenter.
Nätverksträffen, som var den första i sitt slag arrangerades av CareerCenter, med Jan Björkman i spetsen, som till sin hjälp hade marknadsavdelningen och Cecilia Appelgren. Det kan snabbt konstateras att det var ett uppskattat möte och fler nätverksträffar inom andra utbildningsområden planeras inför hösten.


Källa:
Marknadsavdelningen

Redigera
Share Dela