Införd:
11/13/2012 08:15 AM

Ursula Hass blir ordförande i VINNOVA-program

Den 7 november utsågs Ursula Hass, rektor vid BTH, till programrådsordförande för VINNOVA:s nya program ”Mobility for Growth”.

– Programmet ”Mobility for Growth” är en vidareutveckling av det väl fungerande VINNMER-programmet. Satsningen innebär investeringar i individers meritering och karriärutveckling inom ramen för internationella samarbetsprojekt mellan industri och akademi. Programmet finansieras av VINNOVA med 120 miljoner kronor och Europeiska Unionen med € 10 miljoner. De första utlysningarna beräknas öppna i slutet av året, säger VINNOVA:s programansvarige Erik Litborn.

– Genom att utse Ursula Hass till programrådsordförande får VINNOVA ta del av hennes gedigna erfarenhet och starka engagemang i våra satsningar för ökad mobilitet och aktiv industrisamverkan. Ursula har visat stor drivkraft och engagemang i utvecklingen av vårt nya program. Programmet kommer att resultera i fler individer med bättre kompetens som därmed resulterar i ökad tillväxt i svensk industri. Jag är helt övertygad om att Ursula med sin bakgrund som centrumföreståndare och rektor kommer att bidra till denna utveckling, menar Charlotte Brogren, generaldirektör på VINNOVA.

– Det är spännande att VINNOVA går vidare med det nya programmet ”Mobility for Growth” och att jag får förmånen att leda programrådsarbetet, säger Ursula Hass.

Källa:
Marknadsavdelningen

Redigera
Share Dela