Införd:
04/03/2012 03:36 PM

Studenter vann Skanskapris - får åka till New York

Emelié Carlsson och Agnes Sandstedt, studenter på fysisk planering

Emelié Carlsson och Agnes Sandstedt, studenter i årskurs två på fysisk planering, vann i slutet av mars tävlingen ”Skanska Sustainable Cities Challenge 2012”.  Tävlingen gick ut på att presentera idéer hur Göteborgs stad kan bli mer miljövänlig och hållbar. De två studenterna, som ursprungligen kommer från Göteborg, kände direkt att det var något för dem att engagera sig i.

- Vi valde BTH och fysisk planering för att vi gillar hållbar stadsutveckling. Så vi kokade en rejäl kanna kaffe och sedan började vi planera, berättar de.

Från tiden i Göteborg kände de väl till de stora infartslederna in till centrum och det var just dessa som studenterna ville förändra.

- Vi upplever att infartslederna är barriärer i stadsrummet. De byggdes för ett samhälle som är bilberoende. Vi vill göra infartslederna mer stadsmässiga, så att det blir en mer levande miljö. Vår idé heter ”Barriärer bli blandstad”.

I första steget valde Skanska ut fyra finalister som fick presentera sina bidrag för bland annat Skanskas ledning och kommunalrådet i Göteborg.

- Vi är vana från utbildningen att presentera idéer och argumentera för dem så det var inget problem för oss, berättar studenterna.

Kort därefter kom beskedet att de två BTH-studenterna vunnit första pris. På Skanskas framtidsdag gavs studenterna möjlighet att presentera sitt förslag och även ta emot priset – en resa till New York.

- Det känns fantastiskt och overkligt på samma gång. Att få möjlighet att se New York och alla intressanta byggprojekt där kommer att bli väldigt roligt, avslutar Emelié och Agnes.

Källa:
Marknadsavdelningen

Redigera
Share Dela