Införd:
06/28/2012 08:45 AM

Rektor från JNTU Kakinada besökte BTH

Conny Johansson, Anders Hederstierna, Dr G Tulasi Ram Das, Gurudutt VelpulaSektionschef Conny Johansson, pro-rektor Anders Hederstierna, Dr G Tulasi Ram Das, JNTU Kakinada, Gurudutt Velpula, ansvarig för Indienrelationerna på BTH

Samarbetsavtal undertecknades

Den 21 Juni var den nytillsatta rektorn, Dr G Tulasi Ram Das, JNTU Kakinada på besök på BTH. Värdar för besöket var pro-rektor Anders Hederstierna och sektionschef Conny Johansson, COM, samt vår ansvarige för Indienrelationerna Gurudutt Velpula.

Dr Das kände vi sedan tidigare eftersom han innehaft motsvarande pro-rektorsposten i JNTU Hyderabad. Våra relationer med JNTU Kakinada är mycket starka och vi har etablerade samarbetsavtal som ger oss drygt 100 betalande studenter från och med Januari 2015. Avtalen bygger på att studenterna läser 3,5 år i Kakinada och 1,5 år på BTH. Studenterna som kommer till BTH 2015 har således ett år av sina studier avklarade dags dato. Syftet med mötet var dels att den nye rektorn skulle få se vårat campus i Karlskrona och träffa indiska studenter på plats för att få en uppfattning om hur det är att komma från Indien till Sverige och BTH att studera.

Vidare diskuterades en eventuell utökning av antalet platser, antagningsprocedurer, samt lärarutbyten i båda riktningarna. Dr Das har vidare som ambition att JNTU Kakinada blir det första universitet i Indien där möjligheterna till forskarutbildning på BTH systematiseras och beskrivs i ett samarbetsavtal.


Källa:
Sektionen för datavetenskap och kommunikation

Redigera
Share Dela