Införd:
09/10/2012 10:24 AM

Succé för campusfestivalen

Deltagare och publik på campusfestivalen

Fredagen den 7:e september anordnades en campusfestival på BTH:s campus i Karlskrona. Campusfestivalen var ett samarbete mellan BTH, Studentregion Blekinge, Konfuciusinstitutet och Blekinge Studentkår och arrangerades i syfte att välkomna alla studenter och inleda höstterminen på BTH.


Konfuciusinstitutet uppmärksammade sitt 1-års jubileum och arrangerade ett drakbåtsrace samt presenterade olika kinesiska aktiviteter såsom kalligrafi och tebjudning. Av sex lag som deltog i drakbåtsracet var det HAL-teamet (Sektionen för hälsa) som vann tävlingen och tog hem priset.

Efter drakbåtsracet flyttades uppmärksamheten till stora scenen där musikgruppen Trumbolaget imponerade med sina slagverk. Våra internationella studenter fick också visa upp sina talanger då vi på scenen fick höra både pakistansk kärlekssång och se och uppleva Bollywooddans.

Talare som hälsade publiken välkommen var rektor Ursula Hass, Studentpräst Göran Eckerdal, Ulrika Wilke från Studentregion Blekinge, Anna Eriksson från Konfuciusinstitutet samt representanter från studentkåren.

Under eftermiddagen var det beachvolleyboll och korvgrillning anordnad av studentkåren. Det lokala bandet Vapenbröder som intog scenen kl. 18.00 avrundade festivalen med en härlig live konsert. Dagen avslutades med pubkväll på Kårhuset.

Laget som vann Drakbåtstävlingen

 

 

 

 

 

 

 

 


HAL-teamet (Sektionen för hälsa) vann tävlingen och tog hem priset.

Vapenbröder

 

 

 

 

 

 

 

 


Vapenbröder spelar.

Källa:
Marknadsavdelningen

Redigera
Share Dela