Införd:
01/14/2015 04:12 PM

Idrottsakademi vid BTH

BTH startar, tillsammans med Karlskrona kommun, en idrottsakademi som gör det möjligt för studenter att satsa på studier samtidigt som de gör en elitsatsning på sin idrott. Media är välkommen att träffa företrädare från BTH och Karlskrona kommun.

Idrottsakademin är ett projekt för studenter som vill kombinera en satsning på sin idrott med högskolestudier på BTH. Med satsningen hoppas BTH och Karlskrona kommun att fler idrottstalanger väljer att stanna kvar i länet och att fler väljer att flytta hit.

Förhoppningen med satsningen är också att höja den idrottsliga kompetensen hos de regionala idrottsföreningarna som kommer att kopplas till projektet. Projektet kommer att omfatta både lagidrotter och individuella idrotter.

Den enskilde idrottaren kommer, vid sidan av studierna, att få både fysisk allmän träning, grenspecifik träning och medicinsk support.

Media är välkommen att träffa vicerektor Eva Pettersson och elitidrottskoordinator Martin Söderberg från BTH samt Chatarina Holmberg från Karlskrona kommun. Dessutom medverkar en av BTH:s elitsatsande studenter.

Dag: Fredagen den 16 januari 2015
Tid: Kl 11:30
Plats: Sal Utsikten, överst i hus J, BTH, Campus Gräsvik, Karlskrona

Välkommen!

För mer information, kontakta Margareta Ahlström via telefon 0455-38 50 91 eller via e-post: margareta.ahlstrom@bth.se. Se även www.bth.se

 

Källa:
Kommunikationsavdelningen den 14 januari 2015

Redigera
Share Dela