Införd:
02/26/2014 04:20 PM

Internationell konferens i Karlskrona

BTH har fått äran att vara värd för den internationella vetenskapliga konferensen RE'14 i augusti. Upp till 400 deltagare från hela världen väntas komma till Karlskrona för att under fem dagar delta i konferensen och uppleva Karlskrona och Blekinge.

Det är den internationella konferensen i kravhantering "22nd IEEE Requirements Engineering Conference" RE'14, som förlagts till Karlskrona den 25–29 augusti 2014. RE'14 är en väletablerad konferens inom programvaruteknik och den har tidigare hållits i städer som Sydney, Kyoto, Chicago och nyligen i Rio de Janeiro. Nu är det Sveriges och Karlskronas tur.

RE'14 behandlar forskning och utbildning inom områden som kravhantering, offentlig upphandling, säkerhet, produktledning, release planering och mycket annat. De är ämnen relevanta och kritiska för både företag och organisationer som offentlig förvaltning.

– Vi bedömer att upp till 400 deltagare världen över kommer att besöka BTH och Karlskrona under den fem dagar långa konferensen. Deltagarna kommer dels från universitet, dels från företag och de kommer att ta del av kurser, specialiserade workshops och diskutera de senaste forskningsresultaten, berättar Tony Gorschek, ansvarig för konferensen på BTH.

RE'14 kommer även att locka nationella och internationella företag till Karlskrona. Cirka 15– 20 partnerföretag beräknas vara representerade under konferensen.

– Det är centralt för en vetenskaplig konferens att ha en mix av forskare och yrkesverksamma, blandningen är det som skapar värde. Vi har många internationella företag som stödjer konferensen, många av dem är lokalt förankrade. Vi jobbar även hårt att involvera företag i regionen vidare, menar Tony Gorshek.

iKarlskrona AB och Entré Karlskrona kommer att erbjuda gratis boende för 70 forskarstudenter från hela världen som önskar delta i konferensen.

– Det är en betydelsefull satsning som görs för att unga människor ska ha möjlighet att delta. Men så är det också en exceptionell möjlighet för Karlskrona och BTH att visa upp sig för världen och ambitionen är att det ska bli en minnesvärd konferens som sätter Karlskrona på världskartan, säger Michael Fransson, iKarlskrona AB.

Konferensen i sig är icke-vinstdrivande och deltagaravgifter ska täcka kostnader och återinvesteras i konferensen.

 

För mer information, kontakta Tony Gorschek på telefon: 0455-38 58 17 eller via e-post: tony.gorschek@bth.se eller http://wwww.re14.orgKälla:
Kommunikationsavdelningen den 26 februari 2014

Redigera
Share Dela