Införd:
08/20/2013 02:30 PM

BTH-professor blir gästprofessor i Kina

Sedan den 1 juli är Claes Wohlin, professor i programvaruteknik vid BTH, gästprofessor vid Shandong Universitys campus i Weihai, som är en del av det högt rankade kinesiska universitetet Shandong University. Med utnämningen hoppas de två lärosätena att både samarbetet samt student- och lärarutbytena mellan de båda lärosätena ska öka.

Claes Wohlin utnämndes till gästprofessor av rektorn för Shandong University i Weihai vid en ceremoni den 27 juni. Gästprofessuren är placerad vid School of Mechanical, Electrical and Information Engineering och gäller i tre år.

Utnämningen syftar till att ytterligare stärka samarbetet mellan BTH och Shandong University i Weihai. Claes Wohlin är professor inom området programvaruteknik och arbetar med att utveckla högkvalitativa mjukvarusystem med rätt funktionalitet till avsedd kostnad och leveranstidpunkt.

– Det skall bli mycket spännande med det utökade samarbetet mellan BTH och Shandong University i Weihai. Jag hoppas kunna bidra till att stärka relationen ytterligare mellan oss och bidra till ett ökat utbyte av både studenter och lärare, säger Claes Wohlin.

Shandong University i Weihai är en del av Shandong University som grundades 1901. Deras campus i Weihai etablerades 1984 och har idag mer än 14 000 studenter. Universitetet är rankat som nummer 15 av 600 lärosäten i en landsomfattande kinesisk ranking. Totalt har Kina mer än 1100 lärosäten för högre utbildning. Shandongprovinsen har mer än 90 miljoner invånare och Weihai har cirka 2,8 miljoner invånare.

– Jag uppfattar att Kina gör en storsatsning inom högre utbildning och forskning. Utnämningen av Claes visar att hans forskargrupp, och BTH, har en stark internationell position inom mjukvaruutveckling, säger BTH:s rektor Anders Hederstierna.

                               

För mer information, kontakta Claes Wohlin på telefon 0455-38 58 20 eller via e-post: claes.wohlin@bth.se. Se även www.bth.se

 

Källa:
Marknadsavdelningen den 20 augusti 2013

Redigera
Share Dela