Införd:
11/19/2013 01:54 PM

BTH-stipendiater välkomnas

Totalt 50 internationella studenter fick, inför höstterminen 2013, stipendium för att studera vid BTH. Onsdagen den 20 november hålls en högtidlig välkomstceremoni för stipendiaterna. Media är välkommen att träffa två av stipendiaterna samt att närvara vid den högtidliga ceremonin.

Det är totalt 50 studenter som erhållit stipendier för studier vid BTH för höstterminen 2013 och framåt. De allra flesta är helt nya studenter som påbörjar sina studier vid BTH. Sju av dem är dock befintliga BTH-studenter som inte tidigare fått stipendium, men som nu erhållit det för den slutliga delen av sin utbildning.

Stipendierna som studenterna fått är dels stipendier finansierade av BTH, totalt 41 stycken, men även nio stycken stipendier finansierade av Svenska Institutet har delats ut. BTH-stipendierna täcker studieavgiften, hela eller delar av den, medan stipendierna från Svenska Institutet även ger medel som täcker studenternas levnadsomkostnader.

Onsdagen den 20 november hålls en välkomstceremoni dit alla stipendiater är inbjuda. Förutom ett fint diplom och tal av prorektor, får stipendiaterna under kvällen lära sig lite om svenska traditioner och prova svensk mat.

Media är välkommen att träffa två av stipendiaterna en stund före den högtidliga ceremonin. De ni möter är Berivan Mine Ferhanoglu, student på magisterprogrammet i strategiskt ledarskap för hållbarhet samt Siva Kumar Nare, student på masterprogrammet i elektroteknik med inriktning mot telekommunikationssystem.

Dag: Onsdag 20 november
Tid: Kl 16:45. Ceremonin startar kl 17:30.
Plats: Utanför Multisalen, hus J, bottenplan, Campus Gräsvik, Karlskrona

Välkommen!

För mer information, kontakta Benny Lövström, telefon: 0455-38 57 04, e-post: benny.lovstrom@bth.se Se även www.bth.se

 

Källa:
Marknadsavdelningen den 19 november 2013

Redigera
Share Dela