Införd:
07/09/2015 11:11 AM

Studenter i kö till utbildning

Idag får alla som sökt en högskoleutbildning till hösten sitt första antagningsbesked. BTH har fått totalt 15 168 ansökningar till sina program och kurser och 2 746 studenter har erbjudits en utbildningsplats.

BTH har fått in 15 168 ansökningar till de olika program och kurser som startar i höst. Antalet som väljer BTH i första hand har ökat med 17 procent* på de program som högskolan erbjuder denna höst. Nu när den första antagningen är klar erbjuds 2 746 studenter en utbildningsplats vid BTH.

– Det är glädjande att vi kan välkomna så många nya studenter till BTH. Vi har ett ganska högt tryck på utbildningsplatserna vilket innebär att vi tvingas säga nej till många studenter. Riksdagens beslut om en extra satsning innebär att vi kan erbjuda 113 fler utbildningsplatser till hösten, men det är uppenbarligen otillräckligt. Studenter står på kö och vill börja plugga hos oss, säger rektor Anders Hederstierna.

Till BTH:s fyra civilingenjörsprogram har totalt 1 467 studenter sökt vilket är en ökning med 18 procent jämfört med förra året. Till de fyra programmen har 270 studenter antagits.

Även om många står i kö till program och kurser vid BTH, finns det fortfarande platser kvar till ett fåtal utbildningar. Till dessa går det att göra en så kallad sen anmälan.

 

För mer information, kontakta rektor Anders Hederstierna, telefon 0455-38 50 01 eller via e-post: rektor@bth.se  Se även www.bth.se


*Den 15 april var denna siffra 19 procent. Officiell statistik från UHR, Universitets- och högskolerådet, idag visar på 17 procent.

Källa:
Kommunikationsavdelningen den 9 juli 2015

Redigera
Share Dela