Införd:
08/22/2014 02:30 PM

BTH-forskare toppar listan över aktiva författare

Två BTH-forskare toppar listan över de mest aktiva författarna inom området för empirisk programvaruteknik. Det presenteras i en rapport vid den kommande konferensen Empirical Software Engineering and Measurement i Turin i september.

Att använda empiriska studier inom området för programvaruteknik är relativt nytt men vinner stadigt erkännande i forskarsamhället. För att främja empirisk forskning är det viktigt att förstå de miljöer, riktlinjer, processer och andra mekanismer som finns för att stödja dessa studier. Att skriva artiklar inom området spelar en viktig roll för den empiriska forskningen.  

Nu visar en nyligen gjord studie att två att världens mest aktiva författare av artiklar inom empirisk programvaruteknik finns vid BTH. I studien har cirka 900 artiklar av cirka 1900 författare inom empirisk programvaruteknik studerats. De tre mest aktiva författarna är Barbara Kitchenham vid Keele University i Storbritannien, följt av professor Emilia Mendes och professor Claes Wohlin vid BTH.

Rapporten har gjorts av ett antal brasilianska forskare och kommer att presenteras vid den kommande konferensen Empirical Software Engineering and Measurement i Turin den 18–19 september.

 

För mer information kontakta professor Emilia Mendes (engelsktalande), via telefon: 0455-38 58 20 eller via e-post: emilia.mendes@bth.se
Källa:
Kommunikationsavdelningen den 22 augusti 2014

Redigera
Share Dela