Införd:
03/20/2014 10:42 AM

Bullerforskare med i internationell redaktion

Lars Håkansson och Sven Johansson, forskare i tillämpad signalbehandling vid BTH, har blivit erbjudna en plats i redaktionen för den internationella tidskriften "Journal of Low Frequency Noise, Vibration and Active Control".

Den brittiska tidskriften tar upp olika aspekter av infraljud och lågfrekvent buller – hur det sprids i marken och i konstruktioner, hur vi kan mäta och analysera det samt vilka effekter infraljud och buller har på människor och djur.

Att de två BTH-forskarna blivit erbjudna att medverka i redaktionen beror på deras mångåriga erfarenhet av att arbeta med ljud och vibration och kanske framför allt på hur man kan dämpa buller. En viktig del av forskningen inom tillämpad signalbehandling vid BTH handlar om att utveckla effektiva metoder för aktiv buller- och vibrationsdämpning. De två forskarna kommer, med sin medverkan, att kunna påverka tidskriftens innehåll och profil.

-Vi har mångårig erfarenhet av att arbeta med ljud och vibration där vi kombinerar teoretisk och tillämpad forskning med fokus på att lösa riktiga problem på riktigt i samarbete med näringsliv, institut och offentlig sektor. Vår kunskap och erfarenhet av att lösa problem med nya innovativa lösningar uppmärksammas vid utvärderingar och av våra forskarkollegor internationellt, berättar professor Lars Håkansson och universitetslektor Sven Johansson.

-Detta är en kompetens som gör oss ganska unika i Sverige och bidrar säkerligen till att vi blir inbjudna att delta i redaktioner för internationella välrenommerade vetenskapliga tidskrifter och nominerade till styrelser för internationella vetenskapliga organisationer.

För mer information, kontakta Lars Håkansson via telefon: 0455-38 57 12 eller via e-post: lars.hakansson@bth.se eller Sven Johansson via telefon: 0455-38 57 10 eller via e-post: sven.johansson@bth.se  Se även www.bth.seKälla:
Kommunikationsavdelningen den 20 mars 2014

Redigera
Share Dela