Möt en BTH:are

Louise surfar in på arbetsmarknaden
- Fick jobb redan innan examen

Louise Dursjö är en frisk fläkt som gillar högt tempo och stora vågor. Hon har nyligen återvänt efter en veckas surfcamp vid franska Atlantkusten och just idag har hon börjat nya jobbet på Cybercom, ett IT- och telekomföretag. I ett enda svep parkerar hon cykeln utanför Café Tre G, beställer en Cola och börjar berätta om sin smidiga övergång från student- till arbetslivet.


Hur känns det att stå på tröskeln till arbetslivet?

Det känns fint. Lite pirrigt är det förstås när man får en ny roll och ska göra saker för första gången - nu är det ju verkligen på riktigt.

Har du känt någon oro för framtiden?
Nej, jag hann egentligen aldrig bli orolig för att inte få jobb eftersom jag fick erbjudandet från Cybercom redan innan examen. Det blev en smidig övergång via exjobbet som jag också gjorde på Cybercom.

Vad gör du på Cybercom?
Idag var det introduktion, jag får veta mera efterhand. Exjobbet var ett projekt för Ericsson, men uppdragsgivarna varierar förstås, så vi får se vad det blir härnäst. Jag jobbar med programmering. Det innebär en hel del problemlösning och man får roliga utmaningar hela tiden.

Känns det ensamt att vara ny på jobbet?
Nej, det gör det inte. Jag känner att jag får stöd och uppbackning av min arbetsgivare och kamraterna i teamet. Vi är fyra tidigare studenter från BTH som anställts nu. I vår projektgrupp känner vi varandra sedan tidigare och vi umgås också på fritiden.
Och så känner jag mig hemma i miljön, jag gjorde mitt exjobb där och jobbade även där en period i somras.

Vad är ett bra jobb för dig?
Det är ett jobb där man får utvecklas som person, både kunskapsmässigt och socialt, där det finns bra team- ledare, bra arbetsmiljö och god stämning. Så är det på Cybercom, tycker jag. Det är också viktigt att inom sitt team kunna fråga och ta hjälp av varandra när det behövs.

Varför valde du att plugga på BTH?
Det var faktiskt lite av en slump. Jag kommer från Hässleholm och hade först siktet på Lund, som ligger närmast. Men det var svårt att hitta bostad i Lund och i samma veva började en kompis till mig prata om BTH och att IT-utbildningarna skulle vara bra här. När sedan min pojkvän började plugga här så var saken klar. Jag är verkligen nöjd med beslutet att flytta hit.

Vad var det bästa med BTH?

Min utbildning var bra och hade många projektkurser med anknytning till arbetslivet. Det är nyttigt att hamna i lite skarpare lägen redan tidigt i utbildningen. Och så var det en bra gemenskap med studiekamraterna, vi hade kul tillsammans.

Vad har du gjort på din lediga tid?
Vid sidan av studierna har jag hållit på med dans, som jag alltid gillat. Sedan var det studiekompisar som lockade mig att börja med karate och aikido. Och så var det alltid något på gång på kåren eller på stan när man var på festhumör.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Jag vill fortsätta jobba med sådant jag tycker är roligt. Jag är intresserad av konst och grafisk form och har själv målat en del. Jag vill gärna inrikta mig mot grafik och webbutveckling och kanske också utbilda mig vidare åt det hållet framöver. På Cybercom har jag haft turen att få jobba med användargränssnitt vilket innefattar både grafik och användarvänlighet.

Kan du tipsa om någon bra "surfingbräda" för karriären?
Välj ett program med ämnen som du tycker verkar roliga att hålla på med. Har du motivation och intresse för det du pluggar till så blir det mycket lättare att klara studierna. Det är också en fördel att hålla lite koll på arbetsmarknaden.


 

Share Dela
Redigera