Studenterna berättar
från utbytesstudier

Ta del av BTH:s tidigare utbytesstudenters livliga berättelser och erfarenheter. Här kan du inspireras till att utvidga dina studier med en utlandstermin samt få lite praktiska råd och tips inför dina resor till våra partneruniversitet.

Malin Björklund och Gustaf Nyman läser Fysisk planering vid BTH och under våren 2012 skriver sitt examensarbete genom Minor Field Studies (MFS) i Brasilien.

Ni kan följa Malin och Gustafs resa på deras blogg. (länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)Andreas rapport från Queens University of Belfast

Bild på Queens University of Belfast"…..I övrigt kan man bara konstatera att Erasmus-utbytet är fantastiskt, man signerar några papper och sen åker man bara iväg för att uppleva någonting helt annat, träffa fantastiska människor och få perspektiv på sitt eget liv och vardag."

Så här avslutar Andreas sin rapport om utbytesstudier vid Queens University of Belfast i Nordirland. Läs gärna hela hans rapport från utbytesstudier under våren 2010.

Erasmusrapport från Queens University of Belfast , Nordirland (Pdf-fil, 435KB, öppnas i nytt fönster)Michael Thorzén läser Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi vid BTH. Under vårterminen 2011 valde han att skriva sitt examensarbete vid Realia Technologies S.L. i Spanien.

"Jag tänkte då försöka dela med mig lite av mina erfarenheter och kunskap angående vad man behöver tänka på när man ska/vill flytta till Spanien. Vi börjar med det allra viktigaste: Identitet <-> Trovärdighet. Ditt pass fungerar som identitet MEN för att t.ex. öppna bankkonto, mobilabonnemang, osv, osv så behövs det mer.[….]Det du behöver är ett så kallat NIE, vilket är i stort ett personnummer för dig här i Spanien. Tiden för att få ett sådant kan vara rätt långt så jag skulle rekommendera alla som vill bo i Spanien att göra detta i Sverige innan."

Läs om Michaels tid i Spanien i hans blogg.(öppnas i nytt fönster)


 

Island

Martin och Simon från Fysisk planering skriver sitt examensarbete i Reykjavik under våren 2010 och rapporterar om sina upplevelser av Island.

 

Följ Martins och Simons resa via deras blogg (öppnas i ett nytt fönster).

 

 


 

Magnus och Viktoria som läser vid Civilingenjörsprogram i maskinteknik är på Erasmusstudier vid Politécnico di Milano, Italien, vårterminen 2010.

Bild på Magnus och Viktoria"Då var det klart, vårens äventyr blir i Italien. Efter många om och men fick vi det underbara beskedet att vår lott föll på Italien i vår. Vi kommer inte att starta kurserna förrän den 8:e Mars men ska registrera oss etc innan. Kurserna håller även på lite längre då de startar senare men det blir även semester innan samt förhoppningsvis efter studierna, vilket vi redan nu längtar efter [....] Så nu är det bara att lära sig lite italienska så man tar sig förbi i landet..."

Magnus och Viktorias rapport om utbytesstudier i Italien, del 1( Pdf, 744 KB, öppnas i nytt fönster)

Magnus och Viktorias rapport om utbytesstudier i Italien, del 2 (Pdf, 924 KB, öppnas i nytt fönster)Saga Wingård, Fysisk planering, åkte till HCU i Hamburg, Tyskland på utbytesstudier via Erasmus, höstterminen 2009 och vårterminen 2010.

"Min tyska har definitivt förbättrats. Jag pluggade tyska senast för 7 år sedan och kunde knappt formulera en mening när jag kom även om jag förstod en del. Efter ett halvår har jag gått över till att hålla projektpresentationer på tyska för att det blir enklare när alla stadsplaneringsbegreppen är på tyska. Jag började med en mycket bra två veckors intensivkurs, men valde sedan att inte fortsätta plugga tyska under terminen då jag inte trivdes med den nya läraren. Jag är inte så flytande som jag är på engelska, men jag har gått över till att nästan bara prata tyska med de tyskar jag känner numera. Häromdagen pratade jag med en tysk i fem minuter innan jag sa att jag var från Sverige. Han påstod att han inte hade hört att jag inte var tysk. Jag tar det mer som ett tecken på att mitt uttal har blivit rätt bra, än att jag talar perfekt tyska i och för sig, men det är kul när det händer."

Läs gärna hela Sagas rapport från Hamburg (Pdf, 11,2 MB, öppnas i nytt fönster)Alexander och Simon från Industriell ekonomiprogrammet har under våren 2010 varit på utbytesstudier på University of Wollongong i Australien.

Läs deras lägesrapport här (worddokument, 6,7 MB).

BTH-studenter presenterar Sverige på International food day i Australien.

BTH-studenter presenterar Sverige på International food day i Australien.Nisse och Elin, från Fysisk planering, har studerat vid University of Newcastle under sina utbytesstudier vårterminen 2010.

Newcastle"För att summera så är vi hittills väldigt nöjda med vårt utbyte! Vi har fått se mycket av England (inte bara Newcastle), fått ta del av och prövat på en ny kultur att leva och studera i, förbättrat vår engelska och framför allt haft hemskt kul! Den enda besvikelsen är väl kanske att vi måste lämna England snart. 5 månader går fort och vi känner båda två att ett helt läsårs utbytesstudier inte hade varit helt fel."

Hela deras rapport kan läsas här (worddokument, 996 KB).

Share Dela
Redigera