VR i skolundervisningen

I Burlövs kommuns skolor pågår en stor satsning där man undersöker hur VR kan användas i undervisningen i grundskolan. Dock finns det en stor brist på mjukvara anpassad efter att fungera i ett klassrum.

ANNONSINFORMATION

Sista datum för anmälning: 2021-12-31

Företagsnamn: Burlövs kommun

Mail till kontaktperson: olle.strombeck@burlov.se

Länk till företag: https://www.burlovevent.se/vr/

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Datavetenskap och mjukvaruutveckling Digitala medier och spelteknik

I Burlövs kommun har vi under drygt två år arbetat med ett projekt där vi undersöker hur VR kan vara ett verktyg för att stärka elevernas lärande i grundskola och gymnasium. Vi har i de lägre åldrarna implementerat Google Expeditions med stor framgång, ett verktyg för att guida eleverna genom 360°-bilder. Vi har också investerat i en uppsättning Oculus Quest där vi tänker att de äldre eleverna ska kunna dra nytta av VR i undervisningen. Vi saknar dock appar utvecklade för att användas i skolsammanhang. Dels är det svårt att guida en grupp elever och hantera ett större antal headsets samtidigt som undervisning bedrivs. Så vi har behov av en plattform för att kunna fjärrstyra och övervaka elevernas VR-upplevelser.

Dessutom saknas appar anpassade till undervisning kopplat till läroplanen. Vi behöver helt enkelt VR-läromedel och tycker att det skulle vara väldigt spännande att vara med och utveckla ett sådant tillsammans med studenter från BTH.

Verkar detta intressant? Skicka ett mail till Olle Strömbeck, som är som arbetar med det operativa stödet till lärarna i klassrummet.

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×