Examensarbete inom Hållbarhetsrapportering och CSRD

Elajo är sprunget ur el och elinstallation, men är idag så mycket mer. Vi är starka inom säkerhet, mekanik och har bred kompetens inom energi.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2024-04-29

Företagsnamn: Elajo Invest AB

Mail till kontaktperson: julia.norgren@elajo.se

Länk till företag: https://karriar.elajo.se/jobs/3587400-examensarbete-inom-hallbarhetsrapportering-och-csrd

Utbildningsnivå: Kandidat

Utbildningsområde: Strategiskt ledarskap för hållbarhet

Studerar du på universitetet/högskola inom hållbarhet, ekonomi eller juridik och ska skriva examensarbete under 2024? Har du ett intresse för företagsredovisning, EU-reglering och CSR?
Vilken tur!

Vi söker passionerade studenter som vill vara med och forma framtiden för hållbarhetsrapportering. På Elajo tror vi på betydelsen av hållbarhet och strävar efter att förstå och implementera de senaste förändringarna inom hållbarhetslagstiftningen, särskilt det nya EU-direktivet CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Om rollen:
Vi söker ambitiösa studenter för att genomföra sina examensarbeten inom CSRD och relaterade ämnen. Ditt arbete kommer att fokusera på att kartlägga vad vi på Elajo behöver rapportera för att uppfylla de nya kraven, identifiera hur gapet ser ut gällande vår nuvarande rapportering och vilka insatser vi behöver göra för att möta det nya direktivet.

Kvalifikationer:
Pågående studier inom områden som företagsekonomi, hållbarhetsstudier, juridik eller liknande.
Intresse och kunskap om hållbarhetsfrågor och CSRD.
Analytiska- och forskningsfärdigheter.
Förmåga att arbeta självständigt och inom team.
Utmärkta kommunikationsfärdigheter.

Vi erbjuder:
Möjlighet att få arbeta praktiskt med delar som kommer prägla organisationers arbetssätt framåt.
Nätverkande och erfarenheter som kommer att berika din karriär i en bred organisation som arbetar med många olika områden.
Flexibel arbetsmiljö och stöd från erfarna handledare.

Elajo värdesätter
Inom Elajo värdesätter vi att din personlighet stämmer överens med vår värdegrund, där våra värdeord är Engagemang, Utveckling, Öppenhet och Förtroende.

Vi värdesätter även en rimlig balans mellan arbete-, privat- och familjeliv.

Vi eftersträvar en jämställd personalgrupp där mångfald råder. Det innebär för oss att alla medarbetare ska ha lika möjligheter och att olikheter ska finnas representerade, erkända och bejakade inom organisationen.

Om Elajo
Elajo är sprunget ur el och elinstallation, men är idag så mycket mer. Vi är starka inom säkerhet, mekanik och har bred kompetens inom energi.

Vår bredd är ibland svår att greppa. Vi är allt från ett elföretag till ett IT-företag med vår egen öppna plattform för alla sorters smarta fastigheter. Vi har elektriker, svetsare, säkerhetsexperter och mycket mer. Hos oss kan du utvecklas.

Elajo är ett av Sveriges ledande el-, säkerhet-, mekanik- och energiföretag med verksamhet på 36 orter i Sverige. Koncernen har sedan starten 1958 växt till idag cirka 800 medarbetare och omsatte ca 1 miljard under 2022. Koncernen består av tre affärsområden: El & Energiteknik, Mekanik och Technology Solutions.

Ansökan:
Ansök via vår hemsida. Skicka ditt CV och ett personligt brev där du beskriver ditt intresse för CSRD och varför du är lämplig för detta examensarbete. Sista ansökningsdatum är 2024-04-29

Vi ser fram emot att välkomna engagerade studenter som vill göra en verklig skillnad inom hållbarhetsrapportering och bidra till en mer hållbar framtid.

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×