Junior analytiker – Cyberhot

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en analytiker som kan bidra med teknisk kompetens i vårt lagarbete. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2024-02-25

Företagsnamn: FRA

Mail till kontaktperson: otto.elmgart@fra.se

Länk till företag: https://fra.easycruit.com/vacancy/3298371/58086?iso=se

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Datavetenskap och mjukvaruutveckling Digitala medier och spelteknik Telekommunikation

Junior analytiker – Cyberhot
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en analytiker som kan bidra med teknisk kompetens i vårt lagarbete. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som junior analytiker med fokus på cyberhot hör du till en enhet på Cybersäkerhetskontoret. Tillsammans följer och identifierar vi angriparna bakom angreppen. På så sätt bygger vi kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, vilket sker genom bland annat rapporter som bidrar till avgörande beslutsunderlag i kritiska frågor. Något som hjälper till att förbättra Sveriges cyberförsvar, och det kan du bli en del av.

Du kommer att:

Identifiera mönster i data

Bygga kunskap om de mest kvalificerade hotaktörerna

Rapportera våra underrättelser både muntligt och skriftligt

I gruppen har vi en prestigelös stämning där vi delar med oss av våra kunskaper. Du har goda möjligheter att styra din tid. Resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera den.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning inom naturvetenskap och teknik
  • Goda kunskaper i svenska och i engelska, i tal och skrift
  • Vi ser det som meriterande om du har kompetens inom en eller flera av följande områden:
  • Linux och programmering, till exempel scripting i Bash, PowerShell eller Python
  • CTF:er eller andra tekniska utmaningar, om exempelvis skadlig kod, IT-forensik eller nätverkstrafik
  • Stora datamängder och verktyg som exempelvis Elastic eller Spark
  • IT-angrepp eller IT-angreppsaktörer, t ex från en SOC eller i incidenthantering
  • Underrättelsetjänst, kvantitativt analysarbete eller forskning
  • Främmande språk utöver engelska
  • Utrikes- och säkerhetspolitik

På webbplatsen challenge.fra.se kan du få en känsla för vad jobbet innebär genom att anta någon av utmaningarna. För denna rekrytering har vi särskilt tagit fram en utmaning som vi heter Kattastrofen. Du får gärna bifoga din lösning, så långt du kommer, till din ansökan. Lösningen eller dina framsteg kan du skicka via mail till rekrytering@fra.se. Märk din mail i rubrikraden med 3399/22 Junior analytiker Cyberhot.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och leverera med dina kollegor är de viktigaste att du har:

Uthållig nyfikenhet

God förmåga till att skapa relationer som främjar samarbete

Resultatorientering utan konkurrens

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 02. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-02-25

Referensnummer 3399/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×