Startskottet – Studentprogram för ingenjörer hos JM AB

JMs tvååriga studentprogram för dig som är intresserad av en karriär inom produktion. Utöver kontinuerliga och lärorika träffar hos oss får du även möjlighet till två betalda sommarpraktiker samt att skriva examensarbete hos oss.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2023-02-19

Företagsnamn: JM AB

Mail till kontaktperson: christina.cronvall@jm.se

Länk till företag: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=196&ProjectId=189512&DepartmentId=11442&SkipAdvertisement=true

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar

STARTSKOTTET
På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Sommaren 2023 drar vi på JM igång vårt studentprogram Startskottet för sjätte året i rad. Startskottet är ett tvåårigt studentprogram där vi vänder oss till dig som till HT-2023 har två år kvar på dina studier för att bli högskoleingenjör eller civilingenjör.

Om Startskottet
Programmet ger dig en värdefull introduktion till byggbranschen och nyproduktion av bostäder alternativt anläggningsverksamhet. Den praktiska erfarenheten du samlar på dig under programmet i kombination med att du ges möjlighet att knyta värdefulla kontakter, lägger grunden till din framtida karriär.
Startskottet inleds med en gemensam träff där du möter de andra deltagare från Sverige och Norge, vi kan komma att ha denna träff digitalt beroende på respektive lands och regions restriktioner. Därefter gör du en betald sommarpraktik i vår produktionsverksamhet på den ort du är placerad. Under det första året anordnas ett antal träffar, både lokalt på din hemmaregion och även centralt med övriga deltagare i Startskottet. Till år två kommer du göra ytterligare en sommarpraktik ute i produktion och därefter följer ytterligare träffar. Startskottet avslutas med att du får möjlighet att skriva ditt examensarbete hos oss på JM.
Träffarna som ingår i Startskottet arrangeras av oss på JM och har till syfte att du som deltagare ska få en inblick i JM och vår affär. Vi kommer bland annat fördjupa oss i vårt strukturerade arbetssätt, logistik och ledarskap.

Vi söker Startskottsdeltagare till Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala samt till vårt dotterbolag JM Entreprenad i Stockholm som arbetar med anläggning.

Din profil
Du studerar till högskoleingenjör alternativt civilingenjör inom bygg och som till HT-2023 har två år kvar på dina studier. Du ser din framtid inom samhällsutveckling och tror att ett arbete inom produktion skulle passa dig.

Du är en engagerad, positiv och ansvarsfull person som har förmågan och viljan att lära och utvecklas. Du är nyfiken och trivs med uppgifter där du får möjlighet att arbeta både högt och lågt. För att trivas på JM är det viktigt att du är en lagspelare men även kan se dig i en ledande roll i din framtida yrkeskarriär. Håller du dessutom med om att en positiv attityd i vardagen skapar arbetsglädje, både för dig själv och andra, kommer du att trivas hos oss!

För oss är det även självklart att du delar våra värderingar; kvalité, pålitlighet, långsiktighet, engagemang, lyhördhet och stilkänsla!

Vi erbjuder
Vi vill skapa förutsättningar att din karriär är en som du känner stolthet över och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. Husen, stadsdelarna och livsmiljöerna vi skapar ska finnas kvar i minst 100 år och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Ansökningsprocessen
Varmt välkommen att skicka in din ansökan på https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=196&ProjectId=189512&DepartmentId=11442&SkipAdvertisement=true.
Sista ansökningsdag är 19 februari.

Läs gärna praktikantbloggen för att se hur det är att sommarjobba hos oss.
Kolla in livet på JM via Instagram #livetpajm
Har du frågor om programmet och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christina Cronvall på christina.cronvall@jm.se.

Välkommen att skriva din historia med oss!

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×