Projekt/examensarbete hos odlingsavdelningen på Lyckeby Starch

Vid rådgivning för potatisodling mäts kväve i blasten. För att göra detta plockas bladskaft som pressas till bladsaft. Bladsaften droppas på analysutrustning som mäter innehållet. Vi behöver effektivisera processen där bladsaften pressas fram.

ANNONSINFORMATION

Sista datum för anmälning: 2021-12-31

Företagsnamn: Lyckeby Starch AB

Mail till kontaktperson: linnea.almqvist@lyckeby.com

Länk till företag: https://lyckeby.com/

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Maskinteknik

Kort projektbeskrivning:

En del av vårt arbete som odlingsrådgivare för potatisodling går ut på att mäta kväve och kalium i potatisblast. För att göra detta plockas bladskaft från fältet, dessa skaft pressas sedan för att få ut en bladsaft. Bladsaften i sin tur droppas på en analysutrustning som mäter makronäringsinnehållet. I varje steg måste också utrustningen rengöras mellan proverna. Vi behöver effektivisera processen där bladsaften tas fram då kapaciteten för vår gamla utrustning inte längre räcker till. Vi har funderat länge och väl på hur en bättre lösning skulle kunna se ut men inte kommit fram till någon bra lösning och behöver därför kreativ hjälp och lite utifrånperspektiv. Vi kan bistå med eventuella resurser.

Vid intresse maila Linnea.Almqvist@lyckeby.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×