Ansökan till Årets tech-tjej 2022

För 20:e året i rad söker Microsoft kandidater till utmärkelsen Årets tech-tjej. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram kvinnliga förebilder för att inspirera fler tjejer att söka sig till IT- och techbranschen.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2021-12-15

Företagsnamn: Microsoft Sweden

Mail till kontaktperson: swedenpress@microsoft.com

Länk till företag: https://news.microsoft.com/sv-se/2021/11/01/firar-20-ar-nu-oppnar-ansokan-till-arets-tech-tjej-2022/

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Datavetenskap och mjukvaruutveckling Digitala medier och spelteknik Fysisk planering Hälsa och vård Industriell ekonomi Maskinteknik Strategiskt ledarskap för hållbarhet Telekommunikation

Är du årets tech-tjej?
Vår vinnare bör ha minst ett år kvar av sina studier inom ett tekniskt område, ha ett brinnande intresse och engagemang för tech samt vara en driven och engagerad person. Målet är att vinnaren ska kunna inspirera andra med sin egen resa, för att på så sätt belysa möjligheterna för unga tjejer att göra en karriär inom tech-branschen.

Om du eller någon du känner är den nyfikna och initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under studietiden – då är det läge att ansöka eller nominera.

Årets tech-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för tjejer inom tech-branschen. Ett stort plus i kanten är om du vill driva egna initiativ för att få fler tjejer att välja att satsa på en karriär inom tech. Vi ser gärna att du vill samarbeta med Microsoft kring mångfald, jämställdhet och andra viktiga områden.

Om utmärkelsen
Vinnaren av Årets tech-tjej blir en ambassadör för Microsoft samt förebild för tech-intresserade unga vuxna i hela landet. Hon kommer att bjudas in till spännande evenemang under det kommande året och får även tillgång till ett värdefullt medlemsnätverk bestående av tidigare finalister som nu är verksamma inom branschen.

Årets tech-tjej erbjuds även två mentorskap. Det ena med fokus på ledarskap och management med Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige och det andra med syfte att djupdyka inom teknik med Daniel Akenine, nationell teknikchef för Microsoft Sverige.

Unikt för 20 års-jubileet av Årets tech-tjej är att samtliga tio finalister kommer att tilldelas varsin mentor med gedigen erfarenhet från näringslivet ur Microsofts nätverk. Alla som deltagit under tävlingsdagen får även möjlighet att 25 februari 2022 delta i det inspirerande eventet Finalist Day, där möjlighet ges att nätverka med de andra finalisterna under mer avslappnade former. Under dagen sker flera utvecklande och intressanta sessioner med inbjudna deltagare från Microsofts nätverk av samarbetspartners.

Är du eller någon du känner Årets tech-tjej 2022?
Nominera dig själv eller en vän senast den 15 december 2021.

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×