Examensarbete Spelutveckling/Maskinteknik 30hp: VR-montage Hytt

Digitalisering är ett strategisk fokusområden inom Scania för 2025. Vi strävar efter att effektivisera våra introduktioner och korta ledtiderna genom att tidigt i processen verifiera produkter och processer digitalt.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2022-11-18

Företagsnamn: Scania CV AB

Mail till kontaktperson: sara.werme@scania.com

Länk till företag: https://www.scania.com/oskarshamn/sv/home/karriar/lediga-jobb/job-description.html?q=*&job_id=22323&lang=sv

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Datavetenskap och mjukvaruutveckling Digitala medier och spelteknik Maskinteknik

Letar du efter din bästa utmaning och personliga utveckling? Scania Oskarshamn erbjuder spännande examensarbeten till dig som är redo för att ta ett stort steg närmare din framtida karriär. Hos oss får du chansen att arbeta med meningsfulla uppdrag där vi gärna ser att du som person är fokuserad, kommunikativ och en sann teamplayer. Vi på Scania ser teamet som vår största drivkraft!

Bakgrund:
Digitalisering är ett strategisk fokusområden inom Scania för 2025. Tekniskt Center (MPC) är globalt ansvariga för produktintroduktioner av hytten och alla dess ingående komponenter. Vi strävar efter att effektivisera våra introduktioner och korta ledtiderna genom att tidigt i processen verifiera produkter och processer digitalt.

Mål:
Öka förtroendet hos användare och kund för den digitala miljön genom visualisering i VR.
Utmana dagens tillvägagångssätt och utrustning för digitala provmonteringar, föreslå förbättringar.
Ge förslag på arbetssätt för att på ett korrekt sätt visualisera och montera artiklar i VR.
Integrera spelindustrin till tillverkningsindustrin och produktintroduktioner.

Uppdragsbeskrivning

Genomför en digital virtuell montering av komplett instrumentbräda, från förmontering med artiklar, fästelement och kablage, till lyft in i hytt och fortsatt slutlig montering.
Jämför med motsvarande fysiskt montage.
Utvärdera nuvarande metoder och program, och utveckla nya arbetssätt inom området för produktintroduktioner i virtuell miljö (VR).

Redovisning sker genom överlämnande av slutrapport och en slutpresentation.

Vi erbjuder:
Under tiden som examensarbetare så får du stöttning av din handledare och får chansen att bygga ett stort nätverk inom och utanför Scania. Utöver detta så deltar du i vårt examensprogram tillsammans med studenter från universitet över hela Sverige. I programmet ges intressanta och värdefulla utbildningar, föreläsningar och teambuilding. Vi avslutar hela programmet med en presentation av examensarbetet och en rolig aktivitet tillsammans med övriga studenter. Examensarbete på Scania är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med företaget och bygga relationer för framtiden. Många av våra medarbetare började sin Scaniakarriär med sitt examensarbete!

Avgränsning:
Uppdraget kan delvis genomföras på distans.
Eventuella besök på andra orter kan behövas.
Uppdraget kommer fokusera på montering av instrumentpanel, från förmontering till insättning i hytt. Inklusive kablar, paneler, gravitation och kollisionskontroll.

Utbildning/linje/inriktning:
YH, KY alt. kandidatexamen eller likvärdigt/högre inom spelutveckling.
Maskiningenjör. Spelutvecklare. (gärna i kombination)

Ytterligare information:
Antal studerande: 1-2
Startdatum för exjobbet: 2023-01-16
Beräknad tidsåtgång: Ca 20 veckor
Scania tillhandahåller kontorsplats, mobiltelefon, dator och tillgång till VR-studio och under uppdragstiden.

Kontaktpersoner:
Gruppchef Henric Lindström tel.nr 070-5949436
Handledare Fredrik Englund tel.nr 0491-765404
HR Business Partner Sara Werme tel.nr 0491-65143

Ansökan:
Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande. Uppdragen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökningsperiod:
2022-10-01 – 2022-11-18

Om Scania Oskarshamn:
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn.
Vi ser fram emot att välkomna dig!

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×