Examensarbete Logistik 30hp: Förbättrad ergonomi vid hantering av leverantörsrack

Scania värnar starkt om våra medarbetares hälsa och som en del av vår strategi för en förbättrad hälsa så behövs vikning av de rack som används för att transportera material från leverantörer undersökas, då arbetsmomenten idag är

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2022-11-18

Företagsnamn: Scania CV AB

Mail till kontaktperson: sara.werme@scania.com

Länk till företag: https://www.scania.com/oskarshamn/sv/home/karriar/lediga-jobb/job-description.html?q=*&job_id=22318&lang=sv

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Industriell ekonomi Maskinteknik

Letar du efter din bästa utmaning och personliga utveckling? Scania Oskarshamn erbjuder spännande examensarbeten till dig som är redo för att ta ett stort steg närmare din framtida karriär. Hos oss får du chansen att arbeta med meningsfulla uppdrag där vi gärna ser att du som person är fokuserad, kommunikativ och en sann teamplayer. Vi på Scania ser teamet som vår största drivkraft!

Bakgrund:
Scania värnar starkt om våra medarbetares hälsa och som en del av vår strategi för en förbättrad hälsa så behövs vikning av de rack som används för att transportera material från leverantörer undersökas. Detta arbetsmoment sker på logistikavdelningen och är ofta oergonomiskt och många rack är i dåligt skick. För att möjliggöra framtida automatisering behövs arbetssätten kring hantering av racken förbättras.

Mål:
En nulägesanalys som kartlägger vilka rack vi har mest problem med samt en grundorsaksanalys av problembilden
Förslag som kan leda till bättre ergonomi genom exempelvis utformning av rack eller justering av arbetssätt
Förslag som kan leda till en bättre uppföljning av racken för att möjliggöra förebyggande underhåll

Uppdragsbeskrivning

En tydligare bild av problemen kopplat till racken
Förslag på lösning som kan förebygga dålig ergonomi
Förslag på lösningar för att kunna följa upp racken på ett bättre sätt
Redovisning sker genom överlämnande av slutrapport och en slutpresentation.

Vi erbjuder:
Under tiden som examensarbetare så får du stöttning av din handledare och får chansen att bygga ett stort nätverk inom och utanför Scania. Utöver detta så deltar du i vårt examensprogram tillsammans med studenter från universitet över hela Sverige. I programmet ges intressanta och värdefulla utbildningar, föreläsningar och teambuilding. Vi avslutar hela programmet med en presentation av examensarbetet och en rolig aktivitet tillsammans med övriga studenter. Examensarbete på Scania är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med företaget och bygga relationer för framtiden. Många av våra medarbetare började sin Scaniakarriär med sitt examensarbete.

Avgränsning:
Uppdraget kräver att mycket av arbetet utförs på plats i Scania Oskarshamn. Eventuella besök på andra orter kan behövas för benchmarking.

Utbildning/linje/inriktning:
Civilingenjör, gärna med inriktning mot logistik.
Civilekonom med inriktning logistik

Ytterligare information:
Antal studerande: 1-2
Startdatum för exjobbet: 2023-01-16
Beräknad tidsåtgång: Ca 20 veckor
Scania tillhandahåller kontorsplats, dator och mobiltelefon under uppdragstiden.

Kontaktpersoner:
Gruppchef Maryana Sjöquist tel.nr +46707865945
HR Business Partner Sara Werme tel.nr +46736686743

Ansökan:
Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande. Uppdragen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökningsperiod:
2022-10-01 – 2022-11-18

Om Scania Oskarshamn:
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn.
Vi ser fram emot att välkomna dig!

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×