Förändring av pulveranläggning

En ombyggnad av en pulveranläggning krävs för att förbättra arbetsmiljö och säkerhet. Området har inte mycket plats vilket kräver en kompakt lösning som inte förändrar det befintliga flödet.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2023-11-30

Företagsnamn: Tarkett AB

Mail till kontaktperson: Susanne.mingotti@tarkett.com

Länk till företag: https:tarkett.se

Utbildningsnivå: Kandidat

Utbildningsområde: Maskinteknik

En anläggning byggdes för att kunna testa ett pulver till några av våra nyaste produkter. Testutrustningen krävde att en operatör stod och kontinuerligt övervakade materialuppsugningen vilket var okej för en provkörning. Sedan dess har man inte lyckats hitta en bättre lösning till arbetsmomentet på grund av begränsade ytor och testutrustningen används fortfarande i produktion. Idag har vi 2 produkter till som kräver detta pulver vilket har gjort det ohållbart för operatörer att arbeta. Anläggningen kräver att en operatör står och konstant flyttar ett munstycke i en storsäck för att få ett konstant flöde av material till vår doserare.

Målet är att bygga en ny påfyllnings-anläggning för storsäckar som ska kunna dosera material till vår linje. Anläggningen skall kunna rymma tillräckligt med material för att kunna utföra storsäcksbyte med bra tidsmarginal. dosering måste ske helt automatiskt utan operatörs närvaro. Anläggningen skall också vara utrustad med någon typ av kontinuerlig nivågivning, till exempel en lastcell, samt ha åtkomst och styrning av objekten i vårt system.

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×