WSP Advisory Samhällsutveckling söker praktikanter till våren 2022

WSP Advisory Samhällsutveckling söker flera engagerade och samhällsintresserade praktikanter till vårterminen 2022. Välkommen med din ansökan!

ANNONSINFORMATION

Sista datum för anmälning: 2021-10-25

Företagsnamn: WSP Sverige AB

Mail till kontaktperson: alma.arnek@wsp.com

Länk till företag: https://karriar.wsp.com/jobs/1352944-wsp-advisory-samhallsutveckling-soker-praktikanter-till-varen-2022

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Fysisk planering

Inför våren 2022 erbjuder vi på WSP Advisory flera praktikplatser. Till sektionen Samhällsutveckling söker vi dig som ser världen med kreativa och innovativa ögon och vill vara med och ta ansvar för morgondagens samhälle. Praktikplatserna kommer i huvudsak att erbjudas vid vårt huvudkontor i Stockholm. Det finns också möjlighet till praktikplats på våra kontor i Göteborg och Malmö.

Som praktikant på WSP kommer du att få en mycket god inblick i hur det är att arbeta som konsult. Du kommer att få vara med i alla delar av den dagliga verksamheten och lära dig om arbetsprocessen i ett konsultuppdrag. Du kommer att få vara med i projekt där vi tillsammans arbetar mot en hållbar samhällsutveckling.

Att göra sin praktik hos oss
I uppgifterna som praktikant ingår bland annat att skriva offerter, sammanställa faktaunderlag, planera enkäter och intervjuer, genomföra datainsamlingar, författa PM och rapporter samt medverka vid seminarier och presentationer. Genom den bredd av kompetens som finns på WSP får du som praktikant erfarenhet av flera olika metoder och sakområden. Praktiken sträcker sig över hela vårterminen 2022.

Om WSP Advisory
WSP Advisory är ledande i Norden inom kunskapsbaserad rådgivning och vägledning som stärker våra kunder och bidrar till en god samhällsutveckling. Här jobbar ca 200 experter inom områden som social hållbarhet, klimat- och miljöanalys, infrastruktur, regional- och nationalekonomi, trafik/transport, energi, processledning och governance. Vi genomför analyser, utvärderingar samt erbjuder rådgivning, strategi- och processtöd. Bland våra kunder finns statliga myndigheter, högskolor, regionala och lokala myndigheter, privata företag samt branschorganisationer. Många av oss som arbetar här har studerat statsvetenskap, samhällsplanering, nationalekonomi, kulturgeografi, logistik, statistik, beteendevetenskap, genusvetenskap, internationella relationer eller liknande ämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pågående akademisk utbildning på kandidat- eller magister/masternivå inom något av de områden som nämns ovan. Vi önskar att du har ett stort intresse för frågor som rör hållbar samhällsutveckling, offentlig politik och förvaltning. Kunskap om kvantitativa och kvalitativa analysmetoder är ett stort plus samt goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.

Praktiken är oavlönad och ska genomföras som en del i din utbildning, men vi ersätter resor och du får tillgång till vissa personalförmåner.

Så här går det till
Du anmäler enkelt ditt intresse via formuläret nedan. Vi behandlar ansökningar löpande och ser därmed gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

Bifoga CV, personligt brev, betyg och ett exempel på en uppsats eller en PM i din ansökan.

Vi gör först ett urval utifrån skriftliga ansökningar. De kandidater som väljs ut intervjuas sedan och baserat på en samlad bedömning väljer vi ut praktikanter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

Kontakt
Alma Arnek, konsult WSP Advisory
alma.arnek@wsp.com

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt. Vi vill senast få in din ansökan 2021-10-25.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt! Under sommaren kan svarstiden vara längre än normalt.
×