WSP Advisory Samhällsutveckling söker praktikanter till våren 2024

Inför våren 2024 erbjuder vi på WSP Advisory Samhällsutveckling flera praktikplatser. Vi söker dig som ser världen med kreativa och innovativa ögon och vill vara med och ta ansvar för morgondagens samhälle.

Som praktikant på WSP kommer du att få en mycket god inblick i hur det är att arbeta som konsult. Du kommer att få vara med i alla delar av den dagliga verksamheten och lära dig om arbetsprocessen i ett konsultuppdrag. Du kommer att få vara med i projekt där vi tillsammans arbetar mot en hållbar samhällsutveckling.

I uppgifterna som praktikant ingår bland annat att skriva offerter, sammanställa faktaunderlag, planera enkäter och intervjuer, genomföra datainsamlingar, författa PM och rapporter samt medverka vid seminarier och presentationer. Genom den bredd av kompetens som finns på WSP får du som praktikant erfarenhet av flera olika metoder och sakområden.

WSP Advisory är ledande i Norden inom kunskapsbaserad rådgivning och vägledning som stärker våra kunder och bidrar till en god samhällsutveckling. Här jobbar ca 200 experter inom områden som social hållbarhet, klimat- och miljöanalys, infrastruktur, regional- och nationalekonomi, trafik/transport, energi, processledning och governance. Vi genomför analyser, utvärderingar samt erbjuder rådgivning, strategi- och processtöd. Bland våra kunder finns statliga myndigheter, högskolor, regionala och lokala myndigheter, privata företag samt branschorganisationer. Många av oss som arbetar här har studerat statsvetenskap, samhällsplanering, nationalekonomi, kulturgeografi, statistik, beteendevetenskap, genusvetenskap, och liknande ämnen.

Vi söker dig som har en pågående akademisk utbildning på kandidat- eller magister/masternivå inom något av de områden som nämns ovan. Vi önskar att du har ett stort intresse för frågor som rör hållbar samhällsutveckling. Kunskap om kvantitativa och kvalitativa analysmetoder är ett stort plus samt goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet. Praktikplatserna kommer i huvudsak att erbjudas vid vårt huvudkontor i Stockholm. Det finns också möjlighet till praktikplats på våra kontor i Göteborg och Malmö (se gruppinformation i annonsen).

Ansökan görs via annonslänken.

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×