Exjobb: Utveckla ny arbetsstation för materialhantering i produktionsflöde

Utveckla ett konkret förslag på arbetsstation och arbetssätt för förberedande aktiviteter som kittning och sekvensplockning direkt vid lager för att minska indirekt tid vid monteringslinor.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2023-11-30

Företagsnamn: Xylem Water Solutions

Mail till kontaktperson: emilia.fridholm@xylem.com

Länk till företag: https://www.xylem.com/sv-se/karriar/xylem-career-opportunities/?currentpageid=49039&page=1&pagesize=24&facetids=818

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Fysisk planering Industriell ekonomi

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.
Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, Kvalitetsavdelning, arbetsmiljöavdelning, finansavdelning, IT, HR med mera.

Uppdraget

Bakgrund
I dagens monteringsprocesser utnyttjas tid till att hantera material som används vid montering av produkter. Det innebär mycket indirekt tid som minskar produktiviteten. Vi vill därför undersöka framtagandet av en ny arbetsstation för att hantera förberedande aktiviteter direkt vid lager och därigenom frigöra tid till montering.

Målsättning
Utveckla ett konkret förslag på arbetsstation och arbetssätt för förberedande aktiviteter som kittning och sekvensplockning direkt vid lager för att minska indirekt tid vid monteringslinor.

Projektuppdrag
Börja med en kartläggning av behovet som baseras på artikeltyper, förbrukningsfrekvens, storlek på artiklar etc. Baserat på behovsanalys och simulering, utveckla arbetssätt och layout med förslag på lämplig utrustning för en arbetsstation där kittning, sekvensplockning och annan typ av materialhantering kan göras i anslutning till lagret för att underlätta verkstädernas monteringsprocesser. Bedöm även bemanningsbehov för arbetsstationen.

Din bakgrund
Vi söker dig som läser till högskoleingenjör och ska skriva ditt examenarbete under våren 2024. Inriktning mot logistik och materialhantering är en fördel för ett framgångsrikt arbete. Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker.

Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser – att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna – vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Ansökan
Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker. Skicka då in en gemensam ansökan till oss senast den 30 november. Urval sker löpande.
I er ansökan vill vi att ni skickar med
• Ett brev där ni beskriver vilka ni är och varför ni vill göra just detta exjobb.
• CV
• Betygsutdrag på de kurser ni läst inom programmet

Skicka in ansökan via länken: https://app.jobvite.com/j?aj=oAsipfwt&s=University_Site

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta Nicklas Rydqvist nicklas.rydqvist@xylem.com, Malin Björklund, malin.bjorklund@xylem.com eller Emilia Fridholm emilia.fridholm@xylem.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×