Exjobb: Optimera truckutnyttjande i verkstadsindustri

Analysera och optimera truckutnyttjandet i en specifik verkstad med hjälp av inslamlad data från vårt fleet management system.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2023-11-30

Företagsnamn: Xylem Water Solutions

Mail till kontaktperson: emilia.fridholm@xylem.com

Länk till företag: https://www.xylem.com/sv-se/karriar/xylem-career-opportunities/?currentpageid=49039&page=1&pagesize=24&facetids=818

Utbildningsnivå: Kandidat

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Industriell ekonomi Maskinteknik

Exjobb: Optimera truckutnyttjande i verkstadsindustri

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.
Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, Kvalitetsavdelning, arbetsmiljöavdelning, finansavdelning, IT, HR med mera.

Uppdraget

Bakgrund
I Xylems verkstäder används truckar för att transportera material och produkter. Det är en naturlig del i flödet för att produktionen av våra produkter ska löpa på. Material körs fram och förflyttas för att användas i produktion och färdiga produkter körs till lager innan de lastas för utgående transport. Det är viktigt att utnyttjandet av truckar är effektivt eftersom vi har en stor truckflotta.

Målsättning
Analysera och optimera truckutnyttjandet i en specifik verkstad.

Projektuppdrag
Varje truck är försedd med VOM, Xylems fleet management system, som samlar in data från truckarna. Med hjälp av systemet är det möjligt att analysera utnyttjandegraden för truckflottan i en specifik verkstad. Utifrån analys av insamlad data är uppgiften att optimera utnyttjandet och skapa ett lösningsförslag där målsättningen är att minska antalet truckar i den specifika verkstaden.

Din bakgrund
Vi söker dig som läser till högskoleingenjör, och ska skriva ditt examenarbete under våren 2024. Erfarenhet av logistik, materialhantering och produktionsteknik är meriterande. Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker.
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser – att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna – vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Ansökan
Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker. Skicka då in en gemensam ansökan till oss senast den 30 november. Urval sker löpande.
I er ansökan vill vi att ni skickar med
• Ett brev där ni beskriver vilka ni är och varför ni vill göra just detta exjobb.
• CV
• Betygsutdrag på de kurser ni läst inom programmet

Ansök här: https://app.jobvite.com/j?aj=otsipfwm&s=University_Site

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta Ebba Wallin ebba.wallin@xylem.com eller Emilia Fridholm emilia.fridholm@xylem.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×