Exjobb: Konstruktion av lyftverktyg för statorer

Konstruera ett tilt- och lyfthjälpmedel för att förbättra ergonomi, säkerhet och kvalitet vid hantering av statorer på ett monteringsavsnitt.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2022-12-11

Företagsnamn: Xylem Water Solutions

Mail till kontaktperson: andreas.bjornsson@xylem.com

Länk till företag: https://www.xylem.com/sv-se/karriar/xylem-career-opportunities/?currentpageid=49039&page=1&pagesize=24&facetids=818

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Maskinteknik

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.
Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, Kvalitetsavdelning, arbetsmiljöavdelning, finansavdelning, IT, HR med mera.

Uppdraget

Bakgrund
Ergonomi och säkerhet är viktigt för Xylem. På ett av monteringsavsnitten hanteras stora och tunga detaljer, vilket innebär att lyfthjälpmedel används i stor utsträckning. Det pågår ett konstant arbete med att försöka förbättra hanteringen, med fokus på att göra lyfthjälpmedel mer lätthanterliga och användbara. Det finns nu möjlighet till ett intressant exjobb med fokus på att förbättra hanteringen av statorer för monteringsavsnittet.

Målsättning
Konstruera ett tilt- och lyfthjälpmedel för att förbättra ergonomi, säkerhet och kvalitet vid hantering av statorer på ett monteringsavsnitt.

Projektuppdrag
Statorer, som är en del av elmotorn i Xylems produkter, väger mellan 50-75kg i aktuellt monteringsavsnitt. Statorer kommer liggande i pall till monteringslinorna. En stator lyfts ur en pall med lyftverktyg 1 och läggs på golvet. Montören tiltar upp statorn med handkraft på högkant. Den manuella hanteringen bedöms som en ergonomisk risk. När statorn står på högkant finns det risk att kopparhärvorna skadas, vilket kan påverka kvaliteten på enheten. Statorn lyfts sedan med lyftverktyg 2 vidare i processen.
Xylem vill ta fram ett verktyg för att underlätta hanteringen av statorer i monteringsprocessen. Målet är att det ska räcka med ett verktyg för att hantera statorer från att de kommer in på monteringslinan tills de ska vidare i processen. Detta utan att påverka kvaliteten på enheterna samt säkra ett ergonomiskt, smidigt och säkert arbetssätt.

Din bakgrund
Vi söker dig som läser till högskoleingenjör, inriktning konstruktion, och ska skriva ditt examenarbete under våren 2023. Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker.
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser – att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna – vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Ansökan
Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker. Skicka då in en gemensam ansökan till oss senast den 11 december. Urval sker löpande.
I er ansökan vill vi att ni skickar med
• Ett brev där ni beskriver vilka ni är och varför ni vill göra just detta exjobb.
• CV
• Betygsutdrag på de kurser ni läst inom programmet

Ansök via: https://www.xylem.com/sv-se/karriar/xylem-career-opportunities/?currentpageid=49039&page=1&pagesize=24&facetids=818
Vi hoppas kunna meddela beslut om exjobb under vecka 51.

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta Malin Björklund malin.björklund@xylem.com eller Andreas Björnsson, andreas.bjornsson@xylem.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×