Exjobb: Simuleringsmodell för interna transporter

Skapa en simuleringsmodell för att kunna analysera och optimera utnyttjandet av transporterna mellan byggnaderna.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2023-11-30

Företagsnamn: Xylem Water Solutions

Mail till kontaktperson: emilia.fridholm@xylem.com

Länk till företag: https://www.xylem.com/sv-se/karriar/xylem-career-opportunities/?currentpageid=49039&page=1&pagesize=24&facetids=818

Utbildningsnivå: Kandidat

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Industriell ekonomi Maskinteknik

Exjobb: Simuleringsmodell för interna transporter

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.
Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, Kvalitetsavdelning, arbetsmiljöavdelning, finansavdelning, IT, HR med mera.

Uppdraget

Bakgrund
Xylems produktionssite består av flera olika verkstäder där delar till pumpar bearbetas och monteras. Det finns flera lager för både material och färdiga produkter och externa leveranser tas dagligen emot på siten. Varje dag går ett flertal interna transporter mellan de olika byggnaderna för att transportera både material och färdiga produkter.

Målsättning
Skapa en simuleringsmodell för att kunna analysera och optimera utnyttjandet av transporterna mellan byggnaderna.

Projektuppdrag
Med hjälp av ett simuleringssystem, analysera utnyttjandegraden för interna transporter mellan byggnaderna och föreslå potentiella förbättringar. Utifrån insamlad data, optimera och skapa ett lösningsförslag där målsättningen är att minska tiden för materialförflyttningar och väntetider.

Din bakgrund
Vi söker dig som läser till högskoleingenjör och ska skriva ditt examenarbete under våren 2024. Inriktning mot logistik och materialhantering är en fördel för ett framgångsrikt arbete. Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker.
Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser – att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna – vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Ansökan
Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker. Skicka då in en gemensam ansökan till oss senast den 30 november. Urval sker löpande.
I er ansökan vill vi att ni skickar med
• Ett brev där ni beskriver vilka ni är och varför ni vill göra just detta exjobb.
• CV
• Betygsutdrag på de kurser ni läst inom programmet

Ansök här: https://app.jobvite.com/j?aj=oxsipfwq&s=University_Site

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta Nicklas Rydqvist nicklas.rydqvist@xylem.com , Karl-Johan Jonsson karl-johan.jonsson@xylem.com eller Emilia Fridholm emilia.fridholm@xylem.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×