Exjobb: Identifiera automationsmöjligheter

Ta fram en modell för att kunna kartlägga och bedöma hur automationsvänlig en maskin och process är.

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2023-11-30

Företagsnamn: Xylem Water Solutions

Mail till kontaktperson: emilia.fridholm@xylem.com

Länk till företag: https://www.xylem.com/sv-se/karriar/xylem-career-opportunities/?currentpageid=49039&page=1&pagesize=24&facetids=818

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Industriell ekonomi Maskinteknik

Exjobb: Identifiera automationsmöjligheter

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt – hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.
Produktionsenheten i Emmaboda är den största inom Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, Kvalitetsavdelning, arbetsmiljöavdelning, finansavdelning, IT, HR med mera.

Uppdraget

Bakgrund
I vår strävan att hålla jämna steg med omvärlden utan att tappa fokus på totalkostnaderna,
vill vi inventera vilka av våra äldre utrustningar för skärande bearbetning (fräsar, svarvar osv.) som skulle kunna automatiseras för att frigöra resurser i vår produktion.

Målsättning
Ta fram en modell för att kunna kartlägga och bedöma hur automationsvänlig en maskin och process är.

Projektuppdrag
Arbeta fram en generell matris som kan användas för att bedöma automationsmöjligheterna i våra processer. Nivå på automationsgrad, komplexitet och prisindex bör framgå från bedömningen. Fundera exempelvis över om uppspänningen av detaljerna behöver förändras för att möjliggöra laddning med robot, om ämnena behöver förändras och om utrustningens ställtid påverkas av automation. Undersök om styck och genomloppstid påverkas samt hur bemanningen påverkas.
Som en del av modellen ska maskinens tekniska livslängd samt vad som krävs för att livslängden ska motsvara automationens beräknade livslängd ingå. Vidare vilka funktioner och förmågor som måste installeras i maskinen som exempelvis livslängdsövervakning av verktyg, skärkraftsövervakning, spännsträcksövervakning, automatiska dörrar, renspolning mm.

Din bakgrund
Vi söker dig som läser till ingenjör och ska skriva ditt examenarbete under våren 2024. Inriktning mot produktionsteknik eller automation är en fördel för ett framgångsrikt arbete. Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker.

Som person känner du igen dig i våra kärnkompetenser – att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna – vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Ansökan
Till detta uppdrag ser vi gärna att ni är ett team på två som söker. Skicka då in en gemensam ansökan till oss senast den 30 november. Urval sker löpande.
I er ansökan vill vi att ni skickar med
• Ett brev där ni beskriver vilka ni är och varför ni vill göra just detta exjobb.
• CV
• Betygsutdrag på de kurser ni läst inom programmet

Ansök här:
https://app.jobvite.com/j?aj=ossipfwl&s=University_Site

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta Fredrik Gereborg fredrik.gereborg@xylem.com Tobias Andersen tobias.andersen@xylem.com eller Emilia Fridholm emilia.fridholm@xylem.com

Tillbaka
Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×