Ångestpodden:
Varför är tjejer rädda för tech?

Drygt åtta av tio kvinnor tycker att det är viktigt att fler kvinnor än idag arbetar inom IT. Ändå väljer väldigt få tjejer att studera en utbildning inom tech. Varför är det så? Och vad blir konsekvenserna? Det pratar före detta BTH-studenten Natalie om i senaste avsnittet av Ångestpodden.

Sofie Hallberg, Natalie Nilsson och Ida Höckerstrand

Natalie gick programmet Civilingenjör i industriell ekonomi med inriktning på mjukvaruutveckling, gjorde en termin i Shanghai, startade Wox – ett nätverk för kvinnliga ingenjörer – och arbetar numera som projektledare på CGI.
– Tänk dig att det ska utvecklas en produkt, och så sitter där bara män i 40-årsåldern från Sverige, då utvecklar man ju från dras perspektiv, säger hon i podden.
– Man missar saker, fortsätter hon, och poängterar att det också handlar om kultur och bakgrund.

Ångestpodden startades 2015 av ”två bästa vänner med ett gemensamt intresse i att gräva i sina egna och varandras psyken och beteenden”. De har en vision om att förändra attityder och strukturer som fanns, och fortfarande finns, kring frågor som på olika sätt rör psykisk ohälsa. Med över 400 avsnitt i ryggen har de tagit sig an vitt skilda ämnen och fått utmärkelser som Årets unga entreprenörer, Guldpodden och Fördomspriset.

Med avsnitten (det kommer ett till, med en BTH-student!) vill podden inspirera fler tjejer att välja it-branschen.

Avsnittet finns där poddar finns och via länkarna nedan.

Ångestpodden: Varför är tjejer rädda för tech? (Acast)

Ångestpodden: Varför är tjejer rädda för tech? (Apple)

 

 

 

 

14 november 2023

Att plugga på BTH