Jenny, AFRY

Varför valde du Produktutveckling 120 hp?

Jag valde  utbildningen för att jag alltid varit intresserad av teknik och jag tyckte kursinnehållet verkade vara spännande och innehålla lite av varje. Eftersom jag var lite äldre, och hade familj och barn när jag påbörjade min utbildning tilltalade det mig att utbildningen var på distans och på 2 år. Man hade också möjlighet att välja studietakt. Det var också positivt att högskolan låg nära min bostadsort när man skulle skriva tentor eller ville besöka till exempel biblioteket.

Vad är det bästa med BTH?

Det bästa med BTH är att högskolan är lagom stor för att man ska lära känna varandra och känna igen varandra i korridorerna, både studenter och lärare. Det blir en fin sammanhållning och ett trevligt klimat på det viset. Sedan är ju läget vid havet helt underbart och ger en fin studiemiljö. Engagerade lärare och bra digitala föreläsningar underlättade också mina studier.

Vad är det bästa med Karlskrona?

Det bästa med Karlskrona är närheten till havet, och de möjligheter det medför med vattenaktiviteter som bad, båtliv, fiske och mycket annat. Det är en lagom stor stad med många möjligheter till jobb inom tekniska områden. Det har underlättat då man får möjligheter att knyta kontakter med potentiella arbetsgivare redan under studietiden.

Vilken är din drivkraft?

En av mina stora drivkrafter är att jag vill utmana mig själv och fortsätta lära och utvecklas genom hela livet. Därför vill jag ha en utbildnings som öppnar upp för många olika möjligheter. Utbildningen till produktutvecklare har verkligen gett mig det.

Vad jobbar du med nu?

Idag är jag anställd som konsult på AFRY och har mitt nuvarande uppdrag på SAAB Kockums som CAD Design Engineer.  Jag trivs jättebra i konsultrollen och alla de spännande möjligheter det ger mig som anställd.

På vilket sätt förberedde utbildningen på BTH dig för det du arbetar med idag?

Utbildningen på BTH inte bara förberedde mig på mitt arbete genom relevanta kurser och nödvändiga kunskaper bland annat konstruktion. Det var också tack vare den som så jag fick upp ögonen för vad jag ville jobba med och hur jag skulle nå dit.

Vad är det viktigaste du tar med mig från studietiden?

Jag tar givetvis med mig massor av kunskap men också förmågan att tro på mig själv och att jag kan lyckas med de mål som jag sätter upp för mig själv. Att läsa på distans har gjort att jag blivit bra på att distribuera min tid och göra viktiga prioriteringar för att nå mitt mål.

Hjälper din utbildning och ditt yrke till att göra världen bättre? Hur?

I mitt yrke konstruerar jag nya tidens ubåtar. Dessa är en viktig del i att bevara freden och försvara vårt land, och våra mänskliga rättigheter. För mig är det ett sätt att göra världen till en bättre plats. Utbildningen på BTH är den enskilt största faktorn till att jag kommit dit.

8 juli 2024