BTH idrottsakademi

BTH idrottsakademi - när du vill satsa på idrott och studier

Du vet vad din sport kräver och du vill fortsätta satsa för att nå toppen. Samtidigt vill du skaffa dig en utbildning. BTH idrottsakademi hjälper dig att kombinera idrott med studier så att du kan nå dina mål.

BTH är ett elitidrottsvänligt lärosäte – EVL, certifierat av Riksidrottsförbundet vilket innebär att vår verksamhet håller de högt ställda krav på optimering av dubbel karriär inom elitidrott och studier på högskola.


Studenten Maja berättar om hur det är att studera samtidigt som man elitsatsar på sin sport. (1:21)

BTH idrottsakademi erbjuder

Anpassad studiegång
Vi ger dig möjlighet till anpassad studiegång så att du kan optimera din träning. På så sätt kan du satsa helhjärtat på din sport samtidigt som du får en utbildning och en framtida yrkeskarriär.

Inspirerande träningsmiljö
BTH idrottsakademi erbjuder moderna idrottslokaler, testanläggningar samt flera olika gym där du kommer att bedriva mycket av din träning. Förutom de grenspecifika träningarna, tillsammans med professionella tränare, arrangeras det varje vecka gemensamma fysträningar för samtliga idrottare inom BTH idrottsakademi. Varje idrottsstudent har också tillgång till egen fysträning på olika gym genom avtal med BTH idrottsakademi.

Idrottsstöd
En viktig del av BTH idrottsakademi är att utveckla våra idrottsstudenter inom områden som berör idrott . Utöver professionell träning erbjuder vi fyra olika stödområden för att möjliggöra optimala prestationer för  idrottsstudenterna. Varje stödområde inleds med föreläsning av de främsta experter/professorer som finns inom området. Vi fortsätter sedan med praktiska workshoppars och individuell support.

  1. Träningsoptimering/fysiologi
  2. Idrottsnutrition
  3. Prestationspsykologi/mentalt support
  4. Idrottsskador

Martin Söderberg pratar om hur det är att vara en del av BTH idrottsakademi. (7:04)

Program och kurser på BTH

 

Samverkansföreningar

BTH idrottsakademi är unik genom att erbjuda alla idrotter möjlighet att kombinera högskolestudier med elitidrott!

När en idrottsstudent söker till BTH idrottsakademi påbörjar vi arbetet med att hitta grenspecifik samverkansförening eller tränare för att kunna ge den speciella idrottsträningen. För att kunna hålla hög nivå är det viktigt att ha kunniga tränare och professionella samverkansföreningar knutna oss.

Vi har många studenter och idrotter representerade i BTH idrottsakademi och antalet idrotter ökar hela tiden. Tidigare samverkansföreningar är fortsatt kvar i BTH idrottsakademi även om studenten avslutat sina studier på BTH.

Nya idrottsföreningar kan också ansöka om att få vara samverkansföreningar till BTH idrottsakademi!

Se vilka idrotter och samverkansföreningar som är knutna till BTH idrottsakademi genom länken nedan.

Idrotter på BTH idrottsakademi

Antagning och gruppindelningar

Sök som vanligt, via Antagning.se, till den utbildning du vill gå på BTH. Skicka därefter in din ansökan till oss genom fylla i formuläret för ansökan till BTH idrottsakademi.

När vi tagit emot din ansökan handlägger vi den snabbt. Därefter får du besked om du har blivit antagen eller om du inte uppfyller de krav vi har.

Gruppindelningar

Inom BTH idrottsakademi kan du bli antagen antingen till EVL-student eller som nationell student. För att se vad som skiljer de båda grupperna åt samt ta del av de förmåner BTH idrottsakademi erbjuder respektive grupp se nedan:

Idrottsakademin_gruppindelningar-2021

Studentintyg RIU EVL

Fysiologi och tester

Vi  anser att fysiologiska tester är viktigt för att optimera idrottarens prestation. Via BTH idrottsakademi och genom samarbete med Health & Sports Technology Initiative erbjuds varje idrottsstudent olika frivilliga fysiologiska tester kostnadsfritt.

Testerna ligger till grund för studentens utveckling och träningen planeras tillsammans med den grenspecifike tränaren.

Varje idrottsstudent erbjuds också hjälp med träningsutveckling av både allmän fysiologi samt grenspecifik kravprofil.

Några av de tester BTH idrottsakademi erbjuder sina idrottsstudenter:

  • VO2Max
  • Laktattest i den aktuella idrottsmiljön
  • HB-test
  • Hjärtscreening
  • Syrgasträning via Oxelerate

Framöver kommer idrottsstudenterna erbjudas fler tester och att få ingå i fler fysiologiska/idrottsmedicinska studier då verksamheten utvecklas hela tiden.

Samverkande parter

 

Martin Söderberg

Kontakt

Elitidrottskoordinator
Martin Söderberg

Telefon: 0455-38 50 71
Mobil: 073-204 33 74
martin.soderberg@bth.se

www.bthidrottsakademi.se

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×