Campus Karlshamn

Plugga på kajen på Campus Karlshamn

På Campus Karlshamn finns våra utbildningar inom digitala medier. Det ligger på kajen, med staden i ryggen och havet framför sig. Campus Karlshamn är ett av Sveriges minsta campus och här finns en stark gemenskap som gör det lätt att känna sig hemma, men också att skaffa kontakter inför framtiden. Precis som på vårt campus i Karlskrona blickar du ofta ut över havet när du tittar ut genom ett fönster.

Vid havet

Ha fötterna i vattnet och huvudet i studierna. Bada på lunchen och grilla vid vattnet på kvällen. Havet ger lugn för plugg och skön miljö att leva i.

Foto på studenter på bryggan utanför Campus Karlshamn

Studiemiljö i världsklass

Fiskdamm, piano och utsikt över havet och ett kastell från 1600-talet. En unik studiemiljö i världsklass.

Labbsalar och studior

Utbildningarna i Karlshamn har ett utforskande arbetssätt och för att möjliggöra det finns en bredd av teknisk utrustning i våra fotostudios och ljudlabb. Campus delar delvis lokaler med NetPort Science Park, en mötesplats för högskola och företag inom bland annat upplevelseindustrin.

Digitala upplevelser

Studentprojekten i Karlshamn är kända för att bjuda på upplevelser utöver det vanliga och på campus arrangeras också event och festivaler, som Creative Coast Festival, som bjudit på gratis föreläsningar med föreläsare från Pixar, Disney och många andra.

Karlshamn - kultur och hav

Karlshamn har en tradition av ett starkt kulturliv med musik och teater, och kanske är det mötet mellan kultur och BTH:s digitala utforskningar som gjort de digitala utbildningarna så innovativa och framgångsrika.

Näringslivet inom digitala upplevelser frodas här, och flera framgångsrika företag har startats av BTH-studenter. Längs Karlshamns gågator hittar du antikvariat, secondhandbutiker, pubar och kaféer. Precis som i Karlskrona så är skärgården utanför dörren och aktiviteter som dykning, kajakpaddling, vandring och annat finns runt hörnet.

Läs mer om vad man kan göra i Karlshamn på Visit Karlshamn.

Hitta hit

Adress
Campus Karlshamn
Biblioteksgatan 4 (Google maps)

Om du vill resa till BTH med buss eller tåg:
Blekingetrafiken
Ta tåget (länk till SJ)

Om du vill resa till BTH med flyg:
SAS
BRA
Flygbussar

Parkering på Campus Karlshamn
Avgift 3 kr/timme vardagar 9-18, lördagar 9-14

 

Hitta på Campus Karlshamn

Flygfoto över Campus Karlshamn med hus A och B markerade

 

Hus A
Institutionen för teknik och estetik

Hus B
Institutionen för datavetenskap
Institutionen för teknik och estetik
Bibliotek
Studenthälsan

Studenterna har ett kårhus som ligger 500 meter från campus.

Hitta din utbildning

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×