BTH – där allt och inget är tekniskt

Allt som gör framtiden bättre.
För oss är det teknik.

För oss är teknik mer än mjukvara, muttrar, ettor och nollor.

Den är inte allt, men den kan alltid vara med. Och ofta gör den saker bättre, oavsett om gäller att rena världshaven, rädda liv, forma hållbara städer, skapa ett hållbart jordbruk – eller något annat man kan göra efter man pluggat här på BTH.

Hos oss hittar du utbildningar inom nio olika områden och inom flera av dem på ingenjörsnivå. En del är klassiskt tekniska, andra inte.

 

Ingenjör, tekniker, planeringsarkitekt, spelutvecklare, sjuksköterska, mjukvarutvecklare, entreprenör…

 

Vad vill du göra?

 

Våra utbildningsområden

 

Nära havet, världen och framtiden

Vi har två campus, båda precis vid havet. Här hittar du ro att plugga och inspiration för att skapa innovation – samtidigt som du träffar människor från hela världen. Och skulle du tröttna du på havsutsikten kan du lägga en termin på något av våra över 130 partneruniversitet runt om i världen.

Våra campus

Teknik förenar och revolutionerar

– Teknik innebär att se behov och utifrån det behovet skapa verktyg, modeller, produkter, infrastruktur och mycket annat, säger Mats Viberg, rektor på BTH.

Teknik behöver inte vara någon fysisk produkt, utan lika gärna ett program eller en algoritm. Tekniken förenar kulturer, kunskaper och kompetens. Och när det sker, då skapas revolutionerande innovation och hållbar utveckling.

Rektor Mats Viberg med ett VR-headset

Att dra gränser mellan teknik och till exempel konst är svårt. Och egentligen ganska onödigt.

Mats Viberg
rektor

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×