BTH – där allt och inget är tekniskt

Teknik är vad du gör med den

För oss är teknik mer än mjukvara, muttrar, ettor och nollor. Den kan göra saker bättre, oavsett om gäller att rena världshaven, rädda liv, forma hållbara städer, skapa ett hållbart jordbruk – eller något annat man kan göra när man pluggat här på BTH.

Hos oss hittar du utbildningar inom nio olika områden. En del klassiskt tekniska, andra inte.

Nära havet, världen och framtiden

Vi har två campus, båda precis vid havet. Här hittar du ro att plugga och inspiration för att skapa innovation – samtidigt som du träffar människor från hela världen. Och skulle du tröttna du på havsutsikten kan du lägga en termin på något av våra över 130 partneruniversitet runt om i världen.

Våra campus

 

Ingenjör, tekniker, planeringsarkitekt, spelutvecklare, sjuksköterska, mjukvaruutvecklare, entreprenör…

 

Bli din sorts teknisk.

 

Våra utbildningsområden

 

"Det går inte.."

Tre studenter går upp för en trappa.

Någon säger alltid så. Och om alla hade lyssnat hade vi fortfarande inte haft vattenfast mascara, streamad musik, VR, solceller, drönare – eller förmågan att hejda en pandemi.

Som tur är finns det de som ser möjligheter och som vill göra världen snabbare, snällare, snyggare och smartare – bättre, helt enkelt.

De människorna försöker vi samla här på BTH, oavsett om det är forskare med fokus på mjukvara eller studenter som vill forma hållbara samhällen eller skapa revolutionerande digitala upplevelser. Några av dem möter du på sidorna som följer. Och kanske är du en av dem.

AI kan hjälpa oss minska vårt svinn i allting vi tillverkar och odlar.

Phoebe, student, Civilingenjör i AI och maskininlärning 300 hp

Jag har alltid haft ett stort spelintresse, men jag brinner också för att hjälpa andra.

My, student, Civilingenjör i spelteknik 300 hp

Jag vill skapa appar och teknik som gör livet enklare – som löser problem snabbt och utan fysisk eller psykisk belastning.

Sumeia, student, Software Engineering 180 hp

Sumeia, student vid BTH

Bild på Sara Stålhammar

Det gäller att alltid hålla sig uppdaterad om den senaste tekniken, de senaste sårbarheterna och hur dessa kan utnyttjas – och sedan ta reda på om det finns en risk att någon av våra kunder skulle kunna drabbas av en attack.

Sara, tidigare student, Civilingenjör i datorsäkerhet 300 hp,
SOC Incident Responder, TietoEVRY

Teknik förenar och revolutionerar

– Teknik innebär att se behov och utifrån det behovet skapa verktyg, modeller, produkter, infrastruktur och mycket annat, säger Mats Viberg, rektor på BTH.

Teknik behöver inte vara någon fysisk produkt, utan lika gärna ett program eller en algoritm. Tekniken förenar kulturer, kunskaper och kompetens. Och när det sker, då skapas revolutionerande innovation och hållbar utveckling.

Rektor Mats Viberg med ett VR-headset

Att dra gränser mellan teknik och till exempel konst är svårt. Och egentligen ganska onödigt.

Mats Viberg
rektor

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×