Student, Civilingenjör i mjukvaruutveckling, 300 hp

Foto på Adam

Adam, Civilingenjör i mjukvaruutveckling

På den här sidan kan du läsa en kort intervju där jag berättar om mig själv och min utbildning. Du kan också ställa dina frågor direkt till mig. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag så snart som möjligt!

Mitt namn är Adam och jag är 21 år gammal. 2019 flyttade jag från Halmstad för att påbörja mina studier på BTH. Jag läser nu andra året och är en del av den första klassen som läser programmet “Civilingenjör i mjukvaruutveckling”.

Under de första 1,5 åren jag har studerat har jag läst utmanande likväl inspirerande kurser som har övertygat mig att jag har valt rätt utbildning på rätt skola.

Utöver studier har jag lärt känna mycket nya och intressanta människor genom att delta i studentlivet.

Jag läser Civilingenjör i mjukvaruutveckling. Jag valde att studera mjukvaruutveckling eftersom att mjukvara är en av de viktigaste delarna i dagens samhälle och är näst intill omöjligt att undvika i vardagen. Det var även spännande att läsa ett program som hålls för första gången, med förhoppningarna att man kommer vara en del i utvecklingen av programmet (något som har visat sig vara sant!).

På gymnasiet gick jag Teknikprogrammet med inriktningen Teknikvetenskap. Det som bestämde mitt val av inriktning var för att man måste läsa Fysik 2 samt Matematik 4 för att kunna läsa till civilingenjör. Det var i min gymnasieinriktning jag programmerade för första gången, samtidigt insåg jag hur kraftfullt programmering är och hur kreativt man kan lösa problem.

Intervju med Adam

Varför valde du att studera på BTH?

Efter att jag insett hur viktigt det är med mjukvara och hur mycket utveckling som sker kring det insåg jag att jag vill jobba med det. För att jag skulle kunna arbeta med mjukvaruutveckling tyckte jag att en utbildning är det bästa sättet att lära sig om det, och det finns ingen bättre skola än BTH för detta. Detta eftersom att BTH är ledande inom mjukvaruforskning.

Vad uppskattar du mest med BTH?

Det jag uppskattar mest med BTH är att det är en mindre skola vilket gör att man känner sig sedd som student. Jag uppskattar även den kompetens som finns på skolan. Av majoriteten av de kurser jag läser är föreläsaren någon som arbetar med eller forskar inom ämnet de lär ut, detta skapar möjligheten för spännande diskussioner som man är extra intresserad av något ämne.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja plugga?

Mitt tips är att lägga ner mycket tid i början av en kurs. Detta garanterar att du hänger med i kursen och lär dig grunderna. Med grunderna på plats är det mycket enklare att lära sig spetskompetensen inom ämnet, det brukar även resultera i att man har mer tid till att plugga inför tentamen.

Vad har du för framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att arbeta projektledare inom mjukvaruutveckling då man har möjligheten att tackla olika utmaningar i form av olika projekt. Som mjukvaruutvecklare behöver man inte arbeta med samma projekt eller inom samma industri under hela sin karriär. Mitt mål är att arbeta inom flera industrier och alltid känna att jag blir utmanad i mitt arbete.

Fråga Adam

    Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
    ×