Ämnesföreläsningar

Vad är mjukvaruutveckling egentligen? Lika delar problemlösning som programmering? Och vad gör man egentligen när man sysslar med fysisk planering? Eller immersiva upplevelser?
Scrolla ner och få ett bättre hum om områden och ämnen du kan plugga på BTH – och vad du kan göra efter utbildningen.


Föreläsningarna spelades in i samband med Öppet hus på BTH och varje föreläsning är ungefär 10 minuter lång.

AI och maskininlärning
Martin berättar vad artificiell intelligens egentligen är, och vad skillnaden mellan den mänskliga hjärnan och datorn är.

Datorsäkerhet
Anton pratar om säkerhetshot och dataintrång samt vilka utbildningar som finns för den som är intresserad av att arbeta med datorsäkerhet.

E-hälsa och omvårdnad
Terese och Lina presenterar sjuksköterskeprogrammet och vår unika klinik där studenterna kan testa olika e-hälsoverktyg och simulera olika händelser.

Fysisk planering
Fysisk planering – vad är det egentligen? Vad gör en planeringsarkitekt och vad är skillnaden mot en ”vanlig” arkitekt? Patrik och Hilma reder ut begreppen.

BTH idrottsakademi
Martin berättar hur idrottsakademin gör det möjligt för elitidrottare att satsa helhjärtat på både idrott och studier. Frågor? Martin finns på plats under dagen via e-post och telefon, 0455-38 50 71.

Immersiva upplevelser
AR, VR och MR – hur hänger de ihop? Jonas reder ut hur de olika verkligheterna hänger ihop och ge dig inspiration att vilja veta mer om området.

Industriell ekonomi
Martin berättar hur kunskaper i industriell ekonomi kan skapa förändring och påverka ny teknik samt hantera och realisera teknikens potential.

Marin teknik
Det är ur havet vi kommer att hämta framtidens resurser. Oskar berättar om utbildningen med marin spets som finns i Sveriges nav för marinteknisk utveckling, Karlskrona.

Maskinteknik
Christian berättar att produktutveckling är som att kopiera naturens egna geniala lösningar, samtidigt som man använda digitala modeller för att uppnå önskvärda och hållbara lösningar.

Mjukvaruutveckling
Tid, kostnad och resultat – det måste du ha koll på om du vill bli en bra mjukvaruutvecklare. Conny berättar varför det är viktigt och hur du når dit genom att träna på att jobba effektivt i team.

Webbprogrammering
Mikael förklarar webbens enorma möjligheter som plattform för att presentera, informera och marknadsföra. Lär dig vilka tekniker och roller som finns inom området.

Har du en fråga? Skriv den här, så återkommer vi så snart som möjligt!
×