civilingenjörsutbildning

Civilingenjörsutbildningar

CIVILINGENJÖRSUTBILDNINGAR

Vill du vara med och utveckla framtidens teknik? Då ska du plugga till ingenjör. Vi erbjuder utbildningar som ger både civilingenjörsexamen och högskoleingenjörsexamen.

En civilingenjörsutbildning ger dig en bred grund inom teknikområdet samtidigt som du kan specialisera dig och nå djupare kunskaper inom det område du valt. Ofta arbetar civilingenjörer exempelvis med utveckling av nya produkter, som expert, med att leda projekt eller vara chef. Du har stora möjligheter att få ett intressant och utmanande jobb som expert eller ledare inom näringslivet. Vill du fortsätta inom akademin med forskarstudier och sedan som lärare, finns goda möjligheter även till det.

BTH erbjuder fyra civilingenjörutbildningar:

  • Civilingenjör i datorsäkerhet
  • Civilingenjör i industriell ekonomi
  • Civilingenjör i maskinteknik
  • Civilingenjör i spel- och programvaruteknik

En högskoleingenjörsutbildning ger dig grundliga kunskaper i teknik med fördjupning inom ett specialområde. Som högskoleingenjör arbetar du vanligen med att vidareutveckla befintlig teknik och är direkt inblandad i företagets dagliga verksamhet som till exempel konstruktör eller produktutvecklare.

BTH erbjuder en högskoleingenjörsutbildning:

  • Högskoleingenjör i maskinteknik

Efter civilingenjörsexamen fick Sara jobb på ett säkerhetsföretag

Alumnintervju med Sara Ghorbanian (2 min)

Sara jobbar idag som IT-säkerhetsanalytiker på Corsec. Tidigare läste hon Civilingenjör i datorsäkerhet vid BTH. Hon berättar vad hon lärde sig under utbildningen och vad hon tyckte om BTH.

Stor efterfrågan på ingenjörer

Efterfrågan på ingenjörer har varit ganska jämn över tid och företagen spår en fortsatt god efterfrågan framöver. Med en ingenjörsexamen i bagaget har du stora chanser att få ett intressant arbete på framtidens arbetsmarknad – både i Sverige och internationellt.

Näringslivet förutspår en brist på högskoleingenjörer under de kommande åren. Redan efter tre års studier är du på väg ut i arbetslivet. Högskoleingenjör i maskinteknik är en praktisk och användbar ingenjörsutbildning som fyller ett glapp hos företagen när stora kullar ingenjörer nu går i pension.

Stark forskning

BTH är en av de ledande tekniska högskolorna när det gäller forskning inom telekommunikation och signalbehandling, programvaruteknik samt produktutveckling med inriktning på hållbar utveckling. Våra lärare och forskare samverkar med företag, både nationellt och internationellt, vilket gör att du får intressanta inblickar i aktuell näringslivskopplad forskning i dina kurser.

Läs mer om forskning på BTH

Vad gör en ingenjör?

En ingenjör kan arbeta inom många olika områden, beroende på vilken inriktning utbildningen har och vilken bransch det gäller. Arbetet som ingenjör är kreativt och ger dig bra möjligheter till personlig utveckling. Läs mer om ingenjörsyrket på SACO.se

 

Tidigare studenter

Här kan du se vad några av våra tidigare studenter som läst en civilingenjörsutbildning vid BTH jobbar med idag.