webbprogrammering vid BTH

Datavetenskap och mjukvaruutveckling

Datavetenskap och mjukvaruutveckling

Datavetenskap och mjukvaruutveckling passar dig som vill utveckla programvara i nya produkter och tjänster. Genom BTH:s samarbete med industrin får du tidigt kontakt med näringslivet och ditt framtida yrke.

Programvara finns överallt i vår vardag. För att utveckla programvara krävs inte bara teknisk kunskap, utan också förståelse för hur programmen används och förmåga att driva utvecklingsprojekt.

Jessica fick jobb på svenska spel

Intervju med tidigare student Jessica Zetterlund (2 min)

Jessica jobbar som teach lead och teamledare på Svenska spel. Hon berättar vad jobbet innebär och vad hon lärde sig under sin utbildning vid BTH.

PROJEKT OCH FORSKNING IHOP MED NÄRINGSLIVET

BTH har lång erfarenhet av att driva projektkurser i samarbete med industrin och de flesta studenterna har fått erbjudande om jobb redan innan de avslutat sina studier. Våra utbildningar är av hög kvalitet och omges av en stark forskningsmiljö samt expansiva och produktutvecklande företag. BTH har Sveriges ledande forskare inom det här området.

Utbildningar ”in Real life”

BTH:s ingenjörsutbildningar är starkt influerade av näringslivets behov av kompetent personal. Näringslivet finns med som diskussionspartner när vi tar fram våra utbildningar och deltar själva i utbildningen. På så sätt får du en naturlig koppling till den verklighet som du kommer att möta då du börjar arbeta. Utbildningen är med andra ord ””in real life””. BTH har många samarbeten med företag som till exempel Ericsson, Telenor, ABB och Dynapac.
Vill du studera utomlands en del av din studietid finns det goda möjligheter till det i till exempel Frankrike, Tyskland, USA eller Kina.

Arbetsmarknad

Före detta BTH-studenter jobbar idag som programmerings- eller testspecialister, projektledare eller chefer. Flera har även startat egna företag. Gemensamt för alla är dock en varierad arbetsdag med problemlösning, programmering, teamarbete, kundkontakter och hög teknisk kompetens.

 

Tidigare studenter

Här kan du se vad några av våra tidigare studenter som läst vid BTH jobbar med idag.