Drift- och servertekniker

Är du en strukturerad person som brinner för tekniska lösningar och älskar att knacka kod? Du är kanske en Linuxguru, kanske en blivande hacker. Som en i vårt drift-team får du ett omväxlande arbete med stor frihet. Vi hörs!

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2022-09-30

Företagsnamn: imcode

Mail till kontaktperson: kalle@imcode.com

Länk till företag: https://imcode.com/nyfiken-tekniker-till-vaxande-it-bolag

Utbildningsnivå: Kandidat

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Datavetenskap och mjukvaruutveckling Telekommunikation

imCode – ett litet bolag med stora ambitioner

imCode har över tjugo års erfarenhet av olika mjukvarulösningar så som webbplatser och dialogportaler. De senaste åren har vi gjort en rejäl satsning på bibliotekssystemet Koha och växer nu så det knakar. Vi behöver därför bli fler, inte minst på tekniksidan.
Allt vi gör bygger på Open Source, från driftsmiljö till utveckling. I de flesta fall hanterar vi drift på egna servrar, men vi kör också enbart applikationsdrift och ren utveckling. I vår driftsmiljö arbetar vi med bland annat Linux, MariaDB, Apache och Tomcat.
Utveckling sker med språk så som Java, Perl, PHP samt SQL. En allt större del av vår kundbas kretsar kring just bibliotekssystemet Koha vilket sätter sin prägel på både drift och utvecklingsarbetet.
I dagsläget är vi 11 tillsvidareanställda på företaget som sitter utspridda över hela Sverige och då imCode under våren 2021 gick samman med norska Libriotech har vi nu även två medarbetare i Norge. Vi jobbar helt på distans med flexibla arbetstider. Det finns även kontorsplats i Visby för den som önskar. Kanske ska du bli nummer 12?

Du – en nyfiken och finurlig tekniker med vilja lära sig
Vi söker dig som förstår IT och teknik. Du har troligtvis en profil med inriktning mot serverteknik och drift. Kanske är du en fena på databashantering eller virtuella servrar? Dina erfarenheter kan komma från formell högskoleutbildning, men du kan också vara självlärd eller ha lärt dig helt genom tidigare arbetslivserfarenheter.

Du behöver ha en grundkompetens att stå på men det viktigaste för oss är att du tycker det är kul med teknik och vill lära dig mer. Du gillar att lösa problem och är strukturerad. Majoriteten av vår kundbas kommer från kultursektorn vilket sätter en kreativ, öppensinnad och tillåtande prägel på arbetet.
Vilken roll du får beror på vem du är och hur du kan komplettera vår tekniska personal. Vi tar ofta på oss nya projekt med otrampad mark vilket kommer bidra till ny spännande lärdom. Mycket är nytt även för oss men vi lär oss tillsammans och blir lite bättre varje dag. Med dig i vårt team blir vi ännu ett hack vassare. Och oroa dig inte, du får allt stöd du behöver av våra erfarna tekniker.
Självklart ser vi till att jobbet funkar bra med ditt livspussel. Kanske studerar du eller har en annan deltidstjänst? För rätt person går allt att lösa.

Tillbaka
Do you have a question? Type it here and we will get back to you as soon as possible!
×