Ingenjörsdagen

Är du ingenjörsstudent? Har du en bra idé eller ett projekt som du vill genomföra? Sök till Stora Ingenjörspriset Student!

Annonsinformation

Sista datum för anmälning: 2022-11-09

Företagsnamn: Ingenjörsdagen

Mail till kontaktperson: kristina.bexelius@lintigroup.se

Länk till företag: https://ingenjorsdagen.se/student/

Utbildningsnivå: Kandidat Magister/Master

Utbildningsområde: Civilingenjörsutbildningar Datavetenskap och mjukvaruutveckling Digitala medier och spelteknik Industriell ekonomi Maskinteknik Strategiskt ledarskap för hållbarhet Telekommunikation

Att vara med i tävlingen kan vara första steget mot att göra verklighet av din idé – vinnaren kommer att få hjälp att genomföra projektet av erfarna rådgivare. Fem finalister får möjlighet att pitcha sin idé på Ingenjörsdagen i fyra städer – ta chansen att pitcha din idé för branschen, på plats finns några av Sveriges mest attraktiva företag, myndigheter och entreprenörer på jakt efter talang.

I juryn som utser vinnaren sitter representanter från blq Invest, Voi Technology, Almi, Google, Linti Group och Trafikverket som är prisets huvudpartner.

Vem?
Du som studerar en kurs eller ett program inom STEM-området på en eftergymnasial utbildning är välkommen att söka till Stora Ingenjörspriset – Student. Du kan söka ensam eller som ett team. Vinnaren är nytänkande, innovativ och har en vilja att påverka morgondagens samhälle genom en tydlig idé för att lösa framtida utmaningar.

Kriterier
Du/ni som söker ska antingen ha ett projekt som redan är igång – det kan vara både inom ramen för skolarbetet, eller något du/ni driver vid sidan av utbildningen, eller en idé som du/ni vill genomföra.

För att vi ska kunna bedöma idéns potential behöver ni kunna svara på följande:

  • Vilket problem löser din/er idé?
  • Vad är syftet med idén?
  • På vilket sätt kommer din/er idé att göra skillnad?
  • Hur har du/ni tänkt förverkliga er idé?
  • Du/ni bör också ha gjort ett grundligt förarbete, inklusive omvärldsanalys, research och projektplanering

Hur?
Spela in en kort film där du/ni berättar om ditt/ert projekt eller idé och varför vi ska välja just dig/er. En pitch helt enkelt! Därefter söker du/ni genom att fylla i formuläret nedan samt ladda upp filmen. Linti Group, tillsammans med Trafikverket, kommer att utse 20 studenter eller team som får möjlighet att pitcha sin idé på plats på Ingenjörsdagen, inför en jury bestående av erfarna entreprenörer och experter.

Ingenjörsdagen arrangeras på fyra orter i landet under 2022, och fem studenter eller team får möjlighet att pitcha vid varje tillfälle. Stora Ingenjörspriset – Student kommer därefter att utses av juryn, och offentliggöras i samband med middag och prisutdelning för Stora Ingenjörspriset i Stockholm 16 november 2022.

När?
Deadline för att skicka in nomineringsfilm till studentpriset är olika beroende på vilken stad man vill pitcha i. När en stads deadline har passerat är man fortfarande välkommen att pitcha på en annan ort.

Sista dag att nominera för de olika städerna:

Stockholm: 11 maj
Malmö: 21 september
Luleå: 25 oktober
Göteborg och slutlig deadline: 9 november

Frågor?
Vid frågor om studentpriset kontakta kristina.bexelius@lintigroup.se

Tillbaka
Do you have a question? Type it here and we will get back to you as soon as possible!
×