Events

Kalender

Forskarfredag och Forskar Grand Prix

Tid: 27 september 2019 (heldag)
Plats: Kreativum, Karlshamn

BTH:s forskare deltar i Forskarfredag och Forskar Grand Prix på Kreativum i Karlshamn.

Fysiologi, träningslära och tekniska innovationer för förbättrad prestation och ökad hälsa

Tid: 7 oktober 2019-8 oktober 2019 (heldag)
Plats: BTH Campus Gräsvik, Karlskrona

Föreläsning med HC Holmberg inom BTH idrottsakademi. Kan tekniska innovationer hjälpa oss att prestera bättre? Kan vi optimera vår träningsbelastning och hålla oss mer hälsosamma genom att använda olika tekniska hjälpmedel?

Förelsäsningen ges två gånger:

  • Måndagen den 7 oktober kl 19:00-21:00 i Multisalen, Karlskrona
  • Tisdagen den 8 oktober kl 18:00-20:00 i sal Rio Grande, Karlshamn

Under föreläsningen blandar HC Holmberg frågor som rör både fysiologi, träning och tekniska innovationer för förbättrad prestation och ökad hälsa.

HC Holmberg är ett väletablerat namn i hela världen när det kommer till fysiologi, träningslära och teknisk utveckling för idrott och hälsa. Under flera har HC arbetat med att utveckla svensk längdskidåkning och var initiativtagare till vintersportcentrum i Östersund.

 

 

 

 

The 2nd meeting of the Swedish Network for Algebra and Geometry

Tid: 17 oktober 2019-18 oktober 2019 (heldag)
Plats: J1640, Campus Gräsvik, Karlskrona

We are happy to announce the second meeting of the Swedish Network for Algebra and Geometry. The purpose of the network is to develop the interaction between mathematicians working in the fields of algebra and geometry at Swedish universities. In particular, we envisage an active participation of PhD students and young researchers with the aim to build networks and encourage collaboration.

Organizers: J. Arnlind, S. Silvestrov and J. Öinert.

More info is found here: http://www.noncommutativegeometry.se/snag/index.php?id=2019

Högskoleprovet skrivs

Tid: 20 oktober 2019 (heldag)
Plats: BTH Campus Gräsvik, Karlskrona

Anmälan till höstens högskoleprov den 20 oktober öppnar 15 augusti 2019. Tänk på att du ska ha en giltig legitimation på provdagen som stämmer med dina personuppgifter på din anmälan. Anmälningsavgiften är 450 kronor.

Läs mer om högskoleprovet.

Digital urbanism - ett symposium om digital teknik

Tid: 14 november 2019-15 november 2019 (heldag)
Plats: BTH Karlshamn, Hus A, Karlshamn

Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med NetPort Science Park, välkomnar dig och din organisation till symposiet med temat digital urbanism i Karlshamn den 14-15 november 2019!

En av de kommande samhällsutmaningarna handlar om städernas framtid. Förutom de stora samhällsekonomiska och ekonomiska utmaningarna finns det ett brådskande behov av att studera hur digital teknik och dess möjligheter kan utnyttjas på kreativa, innovativa sätt för att stärka samspelet mellan medborgare och framtidens livfulla, lekfulla, glädjefulla och engagerande miljöer.

Symposiets mål är att skapa en gränsöverskridande mötesplats; de medverkande representerar olika fält och erfarenheter, allt ifrån spelutveckling till arkitektur, konst, samhällsplanering, datavetenskap…

Reservera två novemberdagar för att lyssna och ta del av föreläsningar, diskussioner, utställningar och hands on-aktiviteter! Detta kan bli höstens höjdpunkt…

Digital Urbanism 2019

Tid: 14 november 2019-15 november 2019 (heldag)
Plats: Campus Karlshamn, Karlshamn

Syftet med eventet är att skapa en mötesplats för aktörer inom spel, interaktionsdesign, konst, samhällsplanering och datavetenskap.

Arrangörer: BTH och Netport science park.

Plats: Netport science park, Karlshamn

När: Från den 14 november kl 12:00 till den 15 november kl 15:00

Idrottsnutrition - optimera din träning

Tid: 18 november 2019 19:00-21:00
Plats: Multisalen, Campus Gräsvik, Karlskrona

Föreläsning med Emma Lindblom om idrottsnutrition. Praktiska tips om hur du kan förbättra din träning och hälsa genom att justera dina vanor. Hur påverkas idrottaren av media och trender samt finns den perfekta idrottskosten är några frågor du kommer att få svar på under föreläsningen.

Föreläsningen ges två gånger:

Måndagen den 18 november kl 19:00-21:00 i Multisalen, Campus Gräsvik Karlskrona

Tisdagen den 19 november kl 18:00-20:00 i Rio Grande Campus Karlshamn

Emma Lindblom är leg. dietist/näringsfysiolog och har en bred utbildning inom idrottsnutrition och idrottsvetenskap/fysiologi. Hon är konsult på Riksidrottsförbundets Elitidrottsstöd där hon utbildar landslagsidrottare, tränare och stödpersonal inom idrottsnutrition. Hon är även kostexpert för tidningen Runner’s World och har skrivit flera böcker inom idrottsnutrition (SISU idrottsböcker). Emma har en lång erfarenhet av att arbeta med elitidrottare samt motionärer för att de ska få en lång aktiv och bra karriär.

 

1 2