BTH på ForskarFredag och Forskar Grand Prix

Tid: 30 september 2016 15:00-20:00

Kom till Kreativum den 30 september och lyssna på BTH:s forskare! Då är det ForskarFredag och Forskar Grand Prix – tävlingen som går ut på att på fyra minuter presentera sin forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt.

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. År 2016 arrangeras aktiviteter på 31 orter i Sverige. En utav dem är Karlshamn där Kreativum står för arrangemanget och flera av BTH:s forskare kommer att vara på plats för att presentera sin forskning genom workshoppar, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower och utställningar. Målgruppen är den breda allmänheten, men en särskild inriktning på barn och unga.

Forskning på fyra minuter
I samband med ForskarFredag arrangeras också Forskar Grand Prix som är en nationell tävling för forskare i att på mycket kort tid presentera sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. I årets tävling medverkar BTH-forskarna Martin Andersson, Sven Borén, Hanna Tuvesson och Johanna Törnquist Krasemann. Ämnena spänner från ”Bättre flyt i tågtrafiken” till ”Näringslivsdynamik”, ”Atmosfären inom vården” och ”Elfordonens roll” – allt presenterat på fyra minuter!

Tid och plats
Kl. 15-20 är det ForskarFredag för hela familjen!
Fri entré och massor av aktiviteter!

Kl.18.30 börjar tävlingen Forskar Grand Prix.

Plats: Kreativum i Karlshamn

Karta Otillgänglig