Föreläsning inom BTH idrottsakademi – streamas även via YouTube

Tid: 5 oktober 2020 19:00-21:00

Träning utifrån p-pillercykeln för en optimal och hälsosam prestationsutveckling.

OBS!
Då intresset till föreläsningen är stort kommer vi även att streama föreläsningen via YouTube.

Fungerar inte Zoom-länken nedan fungera så använd YouTube-länken ovan.
————————————————————————————————

BTH idrottsakademi har i samverkan med SISU Idrottsutbildarna, bjudit in Lisbeth Wikström-Frisen, medicinsk doktor i idrottsmedicin, för en föreläsning om kvinnlig fysiologi och hur man kan optimera den fysiska prestationen utifrån p-pillercykeln.

Antalet flickor/kvinnor som deltar inom motions- och elitidrott har ökat mycket. Trots detta är den övervägande idrottsforskningen genomförd på manliga deltagare. Det finns kunskap inom fysiologi och anatomi som är specifik för kvinnor och som är viktigt att ta fasta på och nyttja för att maximera prestationsförmågan och minska skaderiskerna.

Det är av stor betydelse att sprida kunskap till kvinnliga idrottare och deras tränare hur kvinnor kan optimera sin träning och undvika kvinnospecifika hälsorisker och risken för idrottsskador.

Oavsett syftet med träningen, så är det smart att träna effektivt så att den tid som läggs ner på träningen ger maximal vinst och minimal skaderisk.

Lisbeth är lärare och forskare vid avdelningen för idrottsmedicin vid Umeå universitet. Hon har doktorerat inom området idrottsmedicin med avhandlingen ”Träning och hormoner hos fysiskt aktiva kvinnor” samt är medförfattare till boken ”Kvinnor och träning”.

 

Föreläsningen är öppen för alla och sker digitalt via Zoom: https://bth.zoom.us/j/9773326670

Karta Otillgänglig