Föreläsning inom BTH idrottsakademi – Michail Tonkonogi

Tid: 20 september 2017 19:00-21:00
Plats: Multisalen, Campus Gräsvik

BTH idrottsakademi har i samverkan med SISU Idrottsutbildarna bjudit in professor Michail Tonkonogi till en föreläsning inom fysiologi och träningslära för optimal utveckling av prestationsförmågan.

Träningslära och idrottsfysiologi är ett forskningsfält som utvecklas explosionsartat. De nya avancerade forskningsmetoderna genererar en strid ström av färska vetenskapliga rön som i många fall omkullkastar gamla teorier och uppfattningar. I denna föreläsning guidar professor Michail Tonkonogi åhörarna genom de allra senaste vetenskapliga upptäckterna kring tränings- och kostupplägg för optimal utveckling av prestationsförmåga och fysiska kvalitéer såsom styrka, uthållighet, snabbhet, koordination och rörlighet.

Michail Tonkonogi är professor i medicinsk vetenskap med inriktning idrottsfysiologi och en av landets främsta experter och forskare inom fysisk träning och hälsa. Han är rådgivare åt flera idrottsförbund och elitidrottare och har bland annat varit ansvarig för styrketräning i Norges Olympiska kommitté. Han har publicerat flertalet böcker och vetenskapliga artiklar och är en flitigt anlitad expert i media och tidskrifter.

Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla! 

Laddar Karta...