Möt BTH idag på ForskarFredag och Forskar Grand Prix

Tid: 29 september 2017 10:00-20:00
Plats: Kreativum

Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb! Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten, med en särskild inriktning på barn och unga.

Fredagen den 29 september arrangeras för 10:e året ForskarFredag på Kreativum! På ForskarFredag kommer bland annat representanter från Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och visar upp forskning och det arbete som sker på högskolan. Det blir föreläsningar, workshoppar, prova-på-stationer och mycket mera.

Programmet är preliminärt och kommer att uppdateras löpande, håll utkik!

Kl. 10:00-14:00 Bokade gymnasieklasser tar del av aktuell forskning och mycket annat.

Kl. 15:00-20:00 Kreativum är öppet för hela familjen! Då kan allmänheten ta del av spännande aktiviteter! Fri entré med massor av aktiviteter.

Kl. 15:00-18:00 Nyfiken på vad som händer i Blekinge? Här kan du bland annat träffa forskare från Blekinge Tekniska Högskola och andra aktörer från Blekinge.

Kl. 18:30-20:00 Forskar Grand Prix!
Boka din plats och var med och rösta fram vem som på mycket kort tid presenterar sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. Vinnaren går vidare till den nationella tävlingen i Stockholm i november. Var med och rösta den 29/9! Boka din plats i publiken: 0454-30 33 60

Här kan du läsa mer om ForskarFredag.

Laddar Karta...