Robothon – bygg din egen legorobot

Tid: 3 november 2017 09:00-18:00
Plats: Hyper Island

Robothon äger rum den 3 november och syftar till att låta barn bygga och visa upp sina kreativa talanger med hjälp av LEGO Mindstorms och programmering.

För femte året i rad arrangeras Karlskrona Robothon i Hyper Islands lokaler på Stumholmen i Karlskrona. Det är en dag där barn och ungdomar mellan 10 och 18 år får utvecklas inom teknik och kreativitet genom att bygga robotar med Mindstorms lego och programmering. Det går bra att anmäla sig individuellt och bli placerad i ett lag eller att anmäla sig tillsammans med sina vänner.

Nybörjare får hjälp och vägledning under dagen. Erfarna robotbyggare kan även ställa upp och tävla men då utan hjälp. Studenter från Blekinge Tekniska Högskola backar upp hela dagen med tekniskt stöd och utbildning.

Robothon är ett samarbete mellan Hyper Island i Karlskrona, Blekinge Tekniska Högskola och Molybden AB. Robothon handlar om att utforska, lära sig nya saker och ha roligt! Legot är ett sätt för barn och unga att få en bättre relation till teknologi och innovation.

Robothon äger rum fredag 3 november kl 9-18 och anmälan sker senast söndag 29 oktober.

 

Plats: Hyper Islands lokaler på Stumholmen, Karlskrona

Här kan du anmäla dig och, inom kort kommer vi lägga upp mer information och nyheter om Robothon! http://robothon.se/

 

Laddar Karta...