Robotrace_foto3

Högskoleingenjörsutbildningar

Högskoleingenjörsutbildningar

Vill du vara med och utveckla framtidens teknik? Då ska du studera till ingenjör. Vi erbjuder utbildningar som leder till examen som civilingenjör och högskoleingenjör. 

En utbildning till högskoleingenjör ger dig grundliga kunskaper i teknik med fördjupning inom ett specialområde. Som högskoleingenjör arbetar du vanligen med att vidareutveckla befintlig teknik och är direkt inblandad i företagets dagliga verksamhet som till exempel konstruktör eller produktutvecklare.

BTH erbjuder två högskoleingenjörsutbildningar:

  • Högskoleingenjör i maskinteknik
  • Högskoleingenjör i IT-säkerhet

Fredric Holmgren, tidigare student (4 min)

I intervjun berättar Fredric om sin tid som student vid BTH och vad han jobbar med idag.

Stor efterfrågan på ingenjörer

Efterfrågan på ingenjörer har varit ganska jämn över tid och företagen spår en fortsatt god efterfrågan framöver. Med en ingenjörsexamen i bagaget har du stora chanser att få ett intressant arbete på framtidens arbetsmarknad – både i Sverige och internationellt.

Näringslivet förutspår en brist på högskoleingenjörer under de kommande åren. Redan efter tre års studier är du på väg ut i arbetslivet. Högskoleingenjör i maskinteknik är en praktisk och användbar ingenjörsutbildning som fyller ett glapp hos företagen när stora kullar ingenjörer nu går i pension.

Stark forskning

BTH har trots sin relativa litenhet en stor andel forskning. Idag utgör forskning och forskarutbildning en tredjedel av verksamheten. Här finns forskning inom ett stort antal områden som hålls samman av vår profil.

BTH är bland de främsta i världen inom programvaruteknik och hållbar utveckling. Våra lärare och forskare samverkar med företag, både nationellt och internationellt, vilket gör att du får intressanta inblickar i aktuell näringslivskopplad forskning i dina kurser.

Läs mer om forskning på BTH

Vad gör en ingenjör?

En ingenjör kan arbeta inom många olika områden, beroende på vilken inriktning utbildningen har och vilken bransch det gäller. Arbetet som ingenjör är kreativt och ger dig bra möjligheter till personlig utveckling. För mer information om ingenjörsyrket och lön läs mer på SACO.se

Möt några tidigare studenter