250 nya internationella studenter hälsas välkomna

Idag var det upprop för 250 nya internationella studenter från fler än 40 länder på campus i Karlskrona. De är både så kallade ”double degree-studenter” och ”free movers” från hela världen.

-Välkommen till Sveriges riviera, sa rektor Mats Viberg till de nya studenterna. Jag kommer att göra mitt bästa för att förbereda dig för en framgångsrik karriär, fortsatte rektor Mats Viberg.

BTH erbjuder sju masterprogram som ges på engelska inom följande områden; maskinteknik, datavetenskap, mjukvarutveckling, fysisk planering, telekommunikation och strategiskt ledarskap mot hållbarhet.

BTH:s internationella studenter är både så kallade ”free movers”, det vill säga studenter som inte deltar i något utbytesprogram samt ”double degree-studenter”. Detta är studenter som, efter att ha genomfört en kandidatutbildning i Indien, kommer till BTH för att slutföra sina studier genom att studera ett masterprogram.

Idag får studenterna en introduktion till BTH och Blekinge Studentkår samt information om olika tjänster såsom Studenthälsan, bibliotek och IT helpdesk.

Rektor Mats Viberg avslutade sitt tal till studenterna genom att säga:
-Lycka till, jobba hårt men glöm inte att ha kul.

2 september 2019